Barnehåndball

12-års serien

Vi inviterer til regionseriespill på tre nivåer: 1, 2 og 3.

Klubben velger selv på hvilket nivå laget bør meldes på.
Antall påmeldte lag i et geografisk område, avgjør muligheten for inndeling av puljer. Avvikles som vanlig serie, hvor hjemmelaget ofte spiller to kamper samme dag.

Det spilles 6'er håndball i klassen 12 år (5 utespillere + målvakt). Spilletiden er 2 x 20 minutter. Lagene har mulighet for en Time-Out i hver omgang.

Før påmelding ber vi om at ansvarlig leder nøye vurderer lagets ferdighetsnivå, slik at laget havner på rett nivå og vi får flest mulig jevne kamper.

Det er viktig at dere gjør dere godt kjent med «SESONGBESTEMMELSENE» for Region Øst.

Elektronisk kamprapport
I årsklassen J/G12 år brukes Enkel Live. Det betyr at:
- Man trenger ikke å legge inn spillerstall (valgfritt)l
- Resultatet vises
- Ingen tabell

Kampkollisjoner
Ved oppsett av terminlister blir det ikke tatt hensyn til kamper i andre aldersklasser eller 1., 2. eller 3. lag i samme klasse. Ta hensyn til dette ved påmelding.

I tillegg til regionseriespill, kan klubbene melde på lagene til følgende spilltilbud for J/G 12 år:

Temaserien J/G 12 år
Flyball
Select Profcare Beachserie

Guttelag kan i tillegg melde seg på: Sharebus Cup (gutteturnering).

Personlig straff:
En utvisning i 6'er håndball er kun personlig. Dette betyr at laglederen umiddelbart kan sette inn en ny spiller til erstatning for den utviste. Den utviste spilleren er klar for ny deltakelse etter 2 minutter. Utvisningstiden styres av sekretariatet.

Avkast:
Det er ikke avkast i J/G 12 år. Omgangen starter med avkast fra banens midtpunkt, etter loddtrekking. Etter scoring settes ballen i spill igjen ved at målvakten foretar utkast fra målfeltet.

Spillebytte:
I barnehåndballen har man hatt muligheten til å bytte spillere uavhengig av om laget har ballen eller ikke.

Målstørrelse:
J/G 11 år spiller med nedsunket tverrligger, mens 12-års klassen spiller med ordinært mål.