Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Omberamming 640X360.jpg

Har ditt lag kontroll på omberamming før fristen?

Fristen for gebyrfri omberamming nærmer seg, og vi har her noen tips og innspill til arbeidet med prosessen.

Det nærmer seg sesongstart, og terminlistene ble publisert før sommeren. Omberamming av kamper gjennom sesongen kan skape utfordringer for flere, og det er mange faktorer og hensynta. Vi oppfordrer derfor alle til å bruke tiden fram til 31. august godt for å omberamme innen fristen for gebyrfri omberamming. 

Vi har flere dyktige mennesker i Region Nord på ulike områder, og vi har også noen som er veldig dyktige på omberamming av kamper for eget lag eller egen klubb. Vi ønsker derfor å komme med tips og innspill til dere som skal omberamme kamper i disse dager, slik at det er mulig å planlegge alt best mulig nå før sesongstart, og skape forutsigbarhet for alle parter.

Oppdatere kontaktpersoner

En viktig del av omberammingsprosessen er å komme i kontakt med de riktige personene. Det er derfor en sterk anbefaling fra både oss og de som omberammer kamper i ulike lag og klubber at det enkelte laget må oppdatere sine kontaktpersoner tidligst mulig. Det gjør jobben og kommunikasjonen mye enklere når dere treffer den ansvarlige med en gang, får svar og får avtalt noe.

Skaffe oversikt

Arbeidet med omberamming starter med å skaffe seg oversikt. Marianne Aas Halse, lagleder for Molde G11, starter med å få oversikt over de seriene laget er påmeldt i, antall kamper, hva som kræsjer, hva må flyttes, og eventuelle andre hensyn. Også banedagboka sjekkes av Marianne for å få en god oversikt over når det er plass til å flytte kampen(e) til. 

I Hegra er det to personer som omberammer for hele klubben med 17 lag. De ser også på hvordan omberamminger påvirker fulle kamphelger, og hvordan de kan flytte kampene slik at det er mulig å lage gode arrangement på hjemmebane for klubben. Oversikt over arrangementer, lag som samarbeider på tvers av alderskull og hvert lag sitt kampprogram hensyntas i omberammingsprosessen.

Her finner du også en oversikt over viktige datoer og frister for sesongen 2023/2024.

Start prosessen tidlig

Erfaringer fra de som omberammer kamper i klubbene er å starte tidlig. Dialogen med andre lag kan ta tid, og dere må kanskje fram og tilbake et par ganger for å finne passende tidspunkt for begge parter. I tillegg skal søknaden om omberamming godkjennes i TurneringsAdmin. Er det mange kamper som må omberammes, er det også lurt å starte prosessen tidlig.

Kristin Verket i Hegra IL tipser om at banedagboka finner du både i appen og på nett, og det er en oversikt over utleid banetid i ta.nif.no. Det anbefales å benytte det når det man skal finne ledig tid til kamper.

Bruk treningstid eller lag gode kamphelger

For mange er helgene fullpakket, og det er mye kamper på korte tider. Marianne har god erfaring med å flytte kamper mot lag i nærmiljøet til ukedag på treningstid. Da får man kanskje frigitt tid for noen helger der det er mulig. Det kan også være fint å flytte enkeltkamper til samme helgene for å samle det i færre helger, og eventuelt lage en ekstra ramme rundt kampene. Ta det som en tur med laget, med noe sosialt på turen. Smør med matpakke eller kjøp et måltid på turen for å gjøre noe hyggelig utenom banen sammen også.

Vær høflig og imøtekommende

Erfaringene er også at det hjelper å være høflig og hyggelig. Noen er nye i rollen, andre har god erfaring. Noen har startet prosessen tidlig og andre har ikke startet å tenke på det. Vær åpen for å forstå motstanderlagets utfordringer med tidspunkt, og forsøk sammen og finne gode løsninger, sier Marianne.

Vi takker Hegra IL ved Kristin Verket og Marianne Aas Halse for gode innspill og tanker i deres omberammingsprosess. Vi håper andre lag kan ha nytte av disse tipsene og ta med seg i sitt arbeid med dette. Vi minner om fristen for gebyrfri omberamming 31. august 2023. Husk også at kamper tidlig i september må omberammes minst 5 dager før kamp! Dette skal meldes inn via TA, og må godkjennes før det er offisielt nytt kamptidspunkt.

Brukerveiledning til omberamming av kamper finner du her!

Lykke til med omberammingen!