Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

DK 2 640x360.png

Samlinger med fokus på dommere

Under Gjensidige Cup ble det arrangert fagseminar for dommerkontakter og fagsamling for Dommergruppe 1 og 2.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fagseminar dommerkontakter

Fagseminaret for dommerkontakter var et ekstraordinært tiltak for å bidra med inspirasjon til dommerarbeidet i klubb og regionen, gjennom både faglig sosialt opplegg og innhold. Totalt var det 41 dommerkontakter og andre engasjert i dommerarbeidet som deltok fra 37 ulike klubber fra 16 av regionens 17 soner.

Fagseminaret startet lørdagen med en presentasjon av Region Nord og dommerarbeidet i regionen, inkludert klubbhusmodueln "Dommerarbeid i klubb". Aksla, Junkeren og Frol var på forhånd utfordret til å presentere hvordan de jobber med dommere i egen klubb. Alle tre klubbene delte av sine erfaringer og ideer, og la et godt grunnlag for videre diskusjoner om dommerarbeidet og for søndagens innhold. 

Artikkelen fortsetter under bildet..

DK 640x360.png

Søndagen var satt av til "hackathon" med Trude Gerhardsen. Vi hadde forberedt tre ulike utfordringer som deltakerne skulle jobbe med, med fokus på å få med dommere videre på kurs, rekruttere flere dommerutviklere og hvordan rekruttere flere ikke-aktive til ulike roller innen håndballen. Beste pitch ble kåret av en valgt jury og ved hjelp av deltakernes egen avstemming.

Det var bra engasjement fra alle deltakerne gjennom hele helgen og det ble delt flere ideer og tips til arbeidet framover, både for klubb og regionen.

Samling Dommergruppe 1 og 2

Parallelt med fagseminaret for dommerkontakter ble det arrangert felles fagsamling for Dommergruppe 1 og 2. Dommergruppene er utviklingsgrupper for dommere på tvers av hele regionen som ønsker å satse på dømmingen.
Trykk her for mer informasjon om dommergruppene.

Dommergruppene startet med besøk av tidligere internasjonal dommer Kjersti Arntsen. Kjersti hadde en økt med fokus på mental trening, og utfordret dommerne på hvordan de jobber med det mentale gjennom sesongen og ga de noen tips og utfordringer til veien videre.

Besøk av Dragan Nachevski, lederen av dommerkomiteen i det Europeiske Håndballforbundet, var neste post på programmet for dommerne. Dragan startet foredraget med å fortelle hvordan man kan bli en bedre dommer og om veien til å bli en internasjonal dommer. Videre gikk han gjennom videoklipp fra ulike situasjoner og diskuterte dommeravgjørelser og bruk av reglene med dommerne.

Artikkelen fortsetter under bildet..

DG10g2 640x360.png

Søndagen kom Eskil Ahn Braset og Leif André Sundet innom for å fortelle om deres vei fra regionsdommere til IHF-dommere. De fortalte dommerne om hvordan de jobbet mot målene de satte seg og prioriteringer de har måtte gjøre for å kunne nå de.