Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fulltallig i Sveberghallen i formiddag. (FOTOS: Tore Sæther)
Fulltallig i Sveberghallen i formiddag. (FOTOS: Tore Sæther)

Håndballskole - fulltegnet på to dager

REMA 1000-håndballskole er ikke lite populær i Hommelvik – fulltegnet etter to dager.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Men det var Turid og Stein Arne Olsen dro det hele i gang, håndballskoler i Hommelvik, forteller Jan Morten Langolf, primus motor for dagens håndballskole i Sveberghallen.

Håndballskolene i regi av Hommelvik ILs håndballgruppe er så attraktive at det gjelder for håndballspiller-foreldre å være skikkelig raske på labben for å melde på sine håpefulle. Kapasiteten er 50 plasser. Det gikk altså to dager så var plassene kapret. Håndballgruppa opererer med ventelister, sier Langolf.

DSC_3624.jpeg

Tre skoledager

Tre dager fra klokken ni til 15 denne uken er det ball-lek og sosialt samvær for 50 barn i alderen fra seks til 12 år og med rundt 15 instruktører, ungdommer som til daglig spiller på klubbens J14 og G14-lag.

- 14-åringene utgjør de eldste lagene i klubben akkurat nå. Vi forbereder dem på oppgavene som venter og har med en voksenperson på hver av de tre gruppene vi deler deltagerne inn i, sier Langolf og legger til:

- Dette er jo en slags håndballens SFO, og vi legger hovedvekten på lek og trivsel, med og uten ball. Det viktigste er ikke «vanlig» håndballtrening disse tre dagene. Men vi klarer å gjøre det såpass interessant at vi har rekruttert barn til håndballavdelingen gjennom disse håndballskolene.

Inntekter kommer det også ut av disse håndballskolene...

- Overskuddet går til lagskassene til J14 og G14-lagene. Så kan de bruke pengene til deltagelse i en turnering, i inn- eller utland, sier Jan Morten Langolf.

HOMMELVIK-4.jpeg

14 REMA-1000-skoler i Region Nord

 REMA 1000-håndballskoler arrangeres i alle NHFs regioner. Til sammen avvikles 47 «REMA-skoler» i de vanlige skolenes høstferie. 14 av disse skolene arrangeres i Håndballregion Nord. Her er listen over våre skoler:


Harstad HK, Alta IF, Støren Sportsklubb, Sandnessjøen IL Håndballgruppa, Blest IL, Godøy IL Håndballgruppa, Namsos HK, Ålen IL, Tynset IF, Rissa IL, Sverresborg Håndball, Hommelvik IL Håndballgruppa, Leknes Håndballklubb og Bergsøy IL Håndball.

- og her er en lenke

med masse praktisk info til potensielle arrangører av REMA-1000-håndballskole:

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/praktisk-info/praktiske-verktoy/handballskoler/6-12-ar/

HOMMELVIK-5.jpeg

Felles lunsj og også fruktmåltid hører med på REMA 1000-håndballskoler. Et viktig innslag i håndballskole-prosjektet, sier Jan Morten Langolf (under)

 

DSC_3720.jpeg