Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Minoritetsgrupper

Barn og unge med innvandrerbakgrunn i håndball

Under mottoet ”Håndball for alle”, har Norges Håndballforbund (NHF) et mål om å tilby og utbre håndballidretten slik at alle, på tvers av funksjonsnivå, alder, kjønn, etnisitet og seksuell orientering, skal ha et godt, utfordrende og tilrettelagt tilbud i sin lokale håndballklubb.

Informasjon er viktig for å få en god kommunikasjon

NHF opplever at mange klubber er tilbakeholdne i forhold til å ta med barn og unge med innvandrerbakgrunn inn i klubben. Dette skyldes at klubbene føler at foreldrene eller familien generelt følger opp for dårlig og ikke stiller opp til felles tiltak. NHF mener at dette kan skyldes mangel på informasjon om hva en håndballklubb tilbyr og hva den krever i forhold til medlemskap. Ikke alle har en bakgrunn fra frivillig idrett og hvordan dette arbeidet er organisert.

For å gjøre noe med dette, har NHF laget en egen brosjyre, som er kalt en kommunikasjonsbrosjyre ”Velkommen til håndballklubben”. Denne brosjyren informerer kort om hva håndballklubben tilbyr og hva den krever i forhold til et medlemskap. Her forklares på en enkel måte hva frivillighet er, hva dugnad innebærer av deltakelse fra foreldre/familien og andre viktige ting.

Brosjyren er ment brukt i direkte kommunikasjon med foreldre/familiene. Brosjyren er laget på syv (7) forskjellige språk. Det er håp om at dette kan løse opp noe i forhold til språkbarrierer som finnes i enkelte miljø. Brosjyren kan lastes ned ved å klikke på linkene nedenfor. Velg hvilket språk du vil laste ned:

Norsk
Arabisk
Engelsk
Persisk 
Polsk
Somalisk
Tyrkisk

Fargerik handball_farger.jpg