Época 2023/24 NORUEGA vs PORTUGAL, em Região da Guarda, no Pavilhão Municipal da Mêda
Carl Colin Tønnesen ble Norges toppscorer med seks mål.

Sverige seiret over U-gutta i Scandiberico

U-gutta fant ikke helt flyten mot Sverige, og siste kamp i Scandiberico Cup endte med svensk firemålsseier.

Denne uken er U-gutta (LM06) i Portugal for å spille Scandiberico Cup. De norske gutta fikk en tøff start mot et godt spansk lag, før de tapte knepent for Portugal i sin andre kamp. I turneringens siste kamp var det klart for naboduell, da Sverige stod på motsatt banehalvdel.

Etter over fire målløse minutter, var det Norge som stod for kampens første nettkjenning. Halvannet minutt senere satte Sverige sin første scoring. Etter den målfattige åpningen, fikk U-gutta mer fart på sakene og satte fem scoringen de neste fire minuttene. Norge hadde skaffet seg en tremålsledelse, og det stod 3-6 da ti minutter var gått.

Like etter omgangen var halvspilt overtok Sverige ledelsen 9-8, før de noen minutter senere doblet forspranget. I løpet omgangens siste ti minutter kjempet Norge seg tilbake. U-gutta var målet foran da det gjenstod et par minutter av den første omgangen, men det var svenskene som igjen var i føringen da pausesignalet gikk. Det stod 14-13.

Det var jevnt også i den andre omgangen, og det var fortsatt ett mål som skilte lagene ti minutter etter sidebyttet. Sverige utnyttet et par upresise pasninger fra de norske gutta, og gikk opp i en tremålsledelse da en halv omgang gjenstod. Stillingen var blitt 20-17.

Svenskene økte ledelsen i overtall, men ikke nok til å riste av seg de norske gutta. Etter et par reduseringer var U-gutta tilbake i kampen, og det var to mål som skilte lagene med fire minutter igjen på klokken.

Svenskene var disiplinerte i avslutningsminuttene og det holdt dermed ikke helt inn for Norge, som til slutt måtte se seg slått med fire mål. Stillingen var 27-23 da fløyta gikk for siste gang.