Portrett
Emil Hofstad Eriksen

Knepent tap for U-gutta i Scandiberico

U-gutta (LM06) så lenge ut til å dra seieren i land, men måtte til slutt se seg slått av vertsnasjonen Portugal, 33-36.

U-gutta (LM06) tilbringer denne uka i Portugal, nærmere bestemt Guarda og Scandiberico Cup. I går, torsdag, måtte U-gutta se seg slått 37-31 av et sterkt spansk lag, og fredag kveld stod vertsnasjon Portugal for tur.

De to lagene fulgte hverandre tett i åpningsminuttene, og etter ti spilte minutter stod det 6-6. Norge lagde mål, og Portugal utlignet – og sånn fortsatte det fram Portugal omsider gikk opp i ledelsen etter halvspilt omgang.

Portugal la om til offensivt forsvar og økte ledelsen sin ytterligere. Norge var dog aldri langt bak hjemmelaget. Fem minutter før pause skilte det 2 mål mellom lagene, og da pausesignalet gikk stod det 16-15 i favør Portugal.

Norge føk ut av startblokkene etter hvilen og overtok raskt ledelsen fra hjemmelaget. Emil Rommetveit stod godt mellom stengene, mens resten av gutta gjorde jobben framover. Etter 45 minutter var U-gutta foran 27-24.

Norge hadde overtaket, men Portugiserne hang godt med. Portugal la igjen om til offensivt forsvar, noe de norske spillerne slet med å løse. Da det gjenstod fem minutter var lagene helt likt på stillingen 32-32, før Portugal overtok ledelsen. Vertene beholdt ledelsen resten av kampen, og beseiret Norge 36-33.

Neste kamp for U-gutta er lørdag 4. november kl. 16:00. Da står våre svenske naboer på motsatt banehalvdel i siste kamp i Scandberico Cup. Kampen kan du se her.