Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Andrea Rønning (t.v.), Heidi Løke. Foto: Svein André Svendsen
Andrea Rønning, Heidi Løke og resten av Larvik HK er klare for å kjempe om en plass i European League.
Foto: Svein André Svendsen

Molde og Larvik spiller European League-kvalik

Veien til European League starter i helgen når lagene spiller sine første kvalifiseringskamper.

Mens Vipers og Kolstad er godt i gang med Champions League-spill, starter kvalifiseringen til European League for kvinner denne helgen.

Molde og Larvik må beseire hver sin motstander for å ta seg videre til 3. kvalifiseringsrunde. Der kommer også Sola og Storhamar inn. Lagene som vinner i 3. runde, får en plass i gruppespillet i European League.

Molde møter JDA Bourgogne Dijon Handball på bortebane lørdag. Det franske laget har flere sesonger i E-cup på baken med 2. plass i European Cup i 2004/05-sesongen som beste resultat. Molde spilte i European League i fjor, men klarte ikke å ta seg videre fra gruppespillet.

Molde-trener Tor Odvar Moen ser frem til europaspill.

- Dette er et av høstens desiderte høydepunkter. Spill i Europa er utrolig artig og utviklende. Dijon er et helt nytt bekjentskap for oss, men ut ifra hva vi har sett, bør dette være en motstander vi bør kunne utfordre over to kamper. Vi kommer til å angripe kampene med lave skuldre, sier han.

Larvik tar imot Costa del Sol Malaga på søndag. Det spanske laget vant European Cup sesongen 2020/21 og endte på 2. plass i samme turnering året etter. Larvik har ikke deltatt i E-cup siden sesongen 2018/19, men har lang fartstid i Europa før det. Klubben kan skilte med hele åtte medaljer i perioden 1995-2015. Nå skal de på nytt jakte gode resultater i E-cup.

- Vi gleder oss stort til å spille E-cup, og håper å ta med oss den gode følelsen fra seriekampene inn i kampene mot Malaga. Vi møter et godt spansk lag, men vi mener selv at vi har nok kvalitet i laget til å by opp til kamp! Så håper vi at folk i Larvik møter opp på søndag, og støtter jentene. Det har de fortjent, sier trener Arne Senstad. 

Slik spilles kampene i 2. kvalifiseringsrunde til European League:

23.09 JDA Bourgogne Dijon Handball – Molde Elite 29-35
24.09 Larvik HK – Costa del Sol Malaga 31-34

30.09 kl. 15.00 Molde Elite – JDA Bourgogne Dijon Handball
01.10 kl. 18.00 Costa del Sol Malaga – Larvik HK

3. kvalifiseringsrunde spilles helgen 11./12. november med returkamper 18./19. november. Gruppespillet starter i januar.

Larviks kamp streames på handballtv.com.

Les mer om norske lag i E-cup
Les mer om European League