Molde Elite gir hverandre high fives
Christine Alver og Molde kunne juble for seier lørdag kveld.

Molde-seier i første kvalifiseringskamp

Molde tok første stikk i European League-kvalifiseringen da Dijon ble beseiret 35-29 på hjemmebane.

Kvalifiseringen til European League er i gang, og lørdag kveld var det Molde som skulle ut i sin første kvalifiseringskamp mot franske JDA Bourgogne Dijon. Vinneren av to kamper går videre til 3. kvalifiseringsrunde, hvor det skal avgjøres hvilke lag som får plass i årets European League.

De to lagene fulgte hverandre tett i åpningsminuttene. Dijon slet med å sette ballen bak Ine Stangvik, som kom godt i gang mellom stengene for Molde. Håndballjentan kunne dermed gå opp i ledelsen etter en jevn start på kampen.

Christine Alver stod fram i angrepsspillet for Molde, mens hjemmelaget fortsatt slet med å sette sjansene sine midtveis i omgangen. Inn mot pausen kunne Molde øke ledelsen ytterligere til 15-11.

Celina Vatne spiller for Molde Elite.
Celina Vatne storspilte for Molde, og endte på hele 10 spillemål.

Molde fortsatte å ha overtaket også etter hvilen. Celina Vatne kom godt i gang etter pause, og i andre ende av banen fikk også bergenseren Celine Sivertsen vist seg fram for hjemmelaget.

Da det gjenstod ti minutter av kampen var det franske laget kun tre mål bak etter å ha økt måleffektiviteten sin betraktelig etter pause. Moldenserne, med nevnte Alver og Vatne i spissen, virket å ha god kontroll til tross for dette.

Molde dro til slutt seieren i land 35-29, og la et godt grunnlag før returkampen neste lørdag når det hele skal avgjøres. Kampen spilles 15:00 i Molde Arena, og streames på handball-kanalen.tv.