Maja Furu Sæteren. Foto: Svein André Svendsen
Larviks Maja Furu Sæteren var toneangivende for Larvik søndag. Bildet er fra en tidligere kamp.

Larvik-tap i European League

Larvik tapte med fire mål for spanske Costa del Sol, og er avhengig av seier i returkampen for å gå videre.

For første gang på flere sesonger, prøver Larvik seg på kontinentet igjen. Søndag ettermiddag tok de rød- og hvitkledte imot CBF Málaga Costa del Sol på hjemmebane i Jotron Arena. Første match i andre kvalifiseringsrunde i EHF European League skulle bli alt annet enn plankekjøring.

Lagene fulgte hverandre tett i den første omgangen. Larvik var på det meste to foran, men lå også tidvis et bak. Bare sekunder før pausen fikk Larvik sitt mål nummer atten, som gjorde at hjemmelaget lå én nettkjenning foran da omgangen var over.

Den andre omgangen startet med tre kontringer og fire raske mål for vestfoldingene, som tvang gjestene fra solkysten til å ta time-out allerede før fem minutter var spilt. Men så kjempet spanjolene seg sakte, men sikkert, tilbake, og midtveis i den andre perioden var det gjestene som lå i tet.

Da det var fem minutter igjen av kampen, var det Larvik som så seg nødt til å ta time-out. På kort tid hadde gjestene kommet tre foran. Men selv ikke Arne Senstads preken virket å ha særlig effekt på Larviks forsvarsspill. Larvik tapte for mange dueller, og gjestene fortsatte å score.

Kampen endte 31-35 til Larvik, som nå er avhengige av seier i returoppgjøret for videre avansement i kampen. Og Larvik-trener Arne Senstads oppskrift for seier neste søndag?
– Opp i forsvar og mer skudd fra bak i banen.

Returkampen spilles søndag 1. oktober i Malaga. Vinneren av kampene sammenlagt går til tredje runde i kvalifiseringen til EHF European League. Motstanderen i tredje runde er København.

Larvik Håndball - CBF Málaga Costa del Sol 31-35 (18-17)