Juniorjentene gikk på sitt andre tap i EM søndag kveld.

Nytt EM-tap for Juniorjentene

Juniorjentene møtte tøff motstand i Ungarn, og tapte 20-28 i siste gruppespillkamp.

Juniorjentene befinner seg i Romania hvor de deltar i Junior-EM. Første kamp endte med ettmålsseier mot Serbia, før de gikk på et 31-24-tap mot Frankrike. Søndag kveld var det duket for siste gruppespillkamp mot Ungarn, som hadde seiret i begge sine kamper mot de nevnte nasjonene.

Norge var det laget som først fikk ballen i mål, men det tok ikke lang tid før Ungarn overtok ledelsen og dro ifra. Etter ti minutter hadde forhåndsfavorittene allerede en ledelse på 7-1, og Juniorjentene valgte å ta en time-out for å samle seg.

Første halvdel av omgangen var preget av tøft forsvarsspill fra begge lag, noe som resulterte i flere to-minutters utvisninger. Til tross for en langsom start, klarte Norge omsider å finne rytmen i spillet, og reduserte til 8-10 ti minutter før pause.

Selv om Juniorjentene hadde bedre flyt i spillet, klarte de ikke å innhente den ungarske ledelsen. Pauseresultatet var dermed 13-8.

Etter pause fortsatte Ungarn øke ledelsen sin, men de norske jentene hang fortsatt med. Constance Hedenstad stod fram for Norge, og hadde sammen med Janne Charlotte Thoresen Nordnes scoret alle målene for Norge i andre omgang.

Ungarn spilte hurtig håndball og fortsatte å øke ledelsen. Da det gjenstod 15 minutter av kampen, var de i føringen med 22-16.

Ungarn kunne øke ledelsen sin ytterligere, og Juniorjentene måtte til slutt se seg slått 28-20. I mellomspillet står dermed Tsjekkia og Nord-Makedonia for tur, hvor endelig tidspunkt for kampene vil oppdateres her. Alle kampene kan du se på Direktesport.no.

Bertine Emilie Sundby Lunde
Bertine Emilie Sundby Lunde endte opp som norsk toppscorer i gruppespillet, og ble kåret til Norges beste spiller i kampen mot Ungarn.

Ungarn – Norge 28-20 (13-8)