Drømmestart for Juniorjentene i EM

Etter en strålende andre omgang mot Serbia, seilte Juniorjentene inn til seier 27-26 i siste sekund.

Juniorjentene er i Romania for å spille EM fra 4.-17. juli, hvor de i gruppespillet skal møte Serbia, Frankrike og Ungarn. På turneringens første dag var det Serbia som stod på motsatt banehalvdel.

Det var Marie Mjøs som fikk æren av å sette Norges første EM-mål, før Serberne overtok ledelsen fem minutter inn i omgangen. Juniorjentene fikk ikke helt taket på Serbia i forsvar, og lå under 5-2 etter ti minutter.

Norge slet med å få ballen i mål framover, før det begynte å løsne halvveis i omgangen. Serbia hadde dog fortsatt overtaket på de norske jentene, og var foran 10-6 da det gjenstod ti minutter av omgangen.

Etter å ha ligget bak med fem mål klarte Norge å hente seg inn, og reduserte til 11-13, som også ble pauseresultatet.

Norge fortsatte flyten de hadde avslutningsvis i den første omgangen og utlignet til 14-14, før de overtok ledelsen etter 35 spilte minutter. Juniorjentene stod godt i mot i forsvar, og hadde virkelig overtatt initiativet i kampen

Lagene spilte jevnt de neste minuttene, og ingen av lagene klarte å dra i fra. Flere av de norske spillerne fikk vist seg fram i andre omgang, blant dem debutantene Karen Linnestad Spone og Sofie Donna Aasland Lae. Også Bertine Emilie Sundby Lunde fikk vist hva hun var god for.

Ti minutter før slutt var Norge fremdeles foran med ett mål. De neste minuttene var lagene helt jevnspilte, og varierte mellom uavgjort og norsk ledelse. Minuttet før slutt stod det 26-26. Ålgårdmålvakt Vilde Amalie Klausen vartet opp med en klasseredning, før lagvenninne Pia Grønstad satte vinnermålet i siste sekund. Kampen endte dermed 27-26.

Neste kamp for Juniorjentene er allerede imorgen 7. juli klokken 14:30. Da er det Frankrike, som tapte første kamp mot Ungarn 29-30, som står for tur.

Norge – Serbia 27-26 (11-13)