Pia Grønstad og resten av Juniorjentene måtte se seg slått av et tøft Fransk lag. Foto: SmugMug

Juniorjentene kom til kort mot Frankrike

Frankrike ble for tøffe for Norge, som måtte se seg slått 31-24 i andre gruppespillkamp.

Etter ettmålsseier mot Serbia i åpningskampen i går, var det duket for gruppespillets andre kamp mot Frankrike fredag ettermiddag. Denne kampen skulle vise seg å være hakket vanskeligere for Juniorjentene.

Det var Frankrike som kom best i gang i dagens kamp, men det tok ikke lang tid før Norge hadde hentet inn og overtatt ledelsen. Lagene var jevnspilte de neste minuttene, og etter ti spilte minutter var stillingen 5-5.

Frankrike hadde fått et lite overtak da omgangen nærmet seg halvspilt, men Juniorjentene hang godt med. De norske jentene spilte tøft forsvarsspill, noe som resulterte i enkle mål framover. Spesielt de norske kantspillerne stod fram.

Da det gjenstod ti minutter av omgangen var Norge ett mål bak, før Frankrike virkelig giret opp og dro ifra. Pauseresultatet ble dermed 17-13.

Det tok hele fire minutter før andre omgangs første mål var et faktum, signert norske Tuva Pharo. Norges tredje målvakt i aksjon i denne kampen, Frida Molaup Selnes, vartet opp med gode redninger innledningsvis i omgangen.

Frankrike økte ledelsen ytterligere etter en treg start på omgangen, og var foran med seks mål på stillingen 24-18 da det gjenstod et drøyt kvarter.

Juniorjentene fikk det ikke helt til å stemme de siste ti minuttene, og slet med å hente inn ledelsen Frankrike hadde opparbeidet seg før hvilen. Frankrike hadde god kontroll i sluttminuttene, og vant til slutt 31-24.

Lørdag er det fridag for Juniorjentene, før de møter Ungarn til siste gruppespillskamp søndag 9. juli klokken 16:30. Kampen kan du se på Direktesport.no

Frida Molaup Selnes
Frida Molaup Selnes endte på hele 39 i redningsprosent, og ble fortjent kåret til Norges beste spiller i kampen mot Frankrike.

Frankrike – Norge 31-24 (17-13)

Sala Sporturilor Mioveni, Romania
Toppscorer Norge: Bertine Emilie Sundby Lunde, Pia Grønstad & Nora Evelina Cecilia Rosenberg - 4 mål hver
Toppscorer Frankrike: Assa Dabo Sissoko - 8 mål
Utvisninger: Norge 3x2min, Frankrike 4x2min + 1 rødt kort