Portrett
Malin Rustad Wasbrekke spilte en strålende kamp og kunne notere seg for over 40 prosent redninger.

Nimålsseier mot Slovakia i Carpati Trophy

U-jentene fikk en tidlig ledelse, og så seg ikke tilbake før sluttsignalet gikk på stillingen 23-32.

U-jentene (LK06) har vært samlet i Romania den siste uken, og har spilt kamper mot både Ungarn og Romania. Det har dessverre blitt tap i begge kampene, til tross for mye god håndball. I den siste kampen, som ble spilt i dag, var det Slovakia som stod på motsatt banehalvdel.

U-jentene startet kampen godt. De kom til mange gode sjanser fremover, og satte ballene sikkert i nettveggen. Bakover stod de tidvis tett sammen, men til tross for det, kom slovakerne til målsjanser. Lagene fulgte hverandre tett de ti første minuttene, og stillingen stod 6-5 i Norges favør.

Den neste perioden var det U-jentene som tok føringen i kampen. De økte stadig ledelsen, og da de norske var foran med tre mål, så den slovenske treneren seg nødt til å ta en timeout. Slovakia slet likevel med å løse det norske angrepsspillet, og halvveis i omgangen hadde U-jentene økt til 9-5.

Det var jevnt de neste fem minuttene, men de norske jentene beholdt firemålsledelsen. Videre fortsatte de rødkledde å øke, og syv minutter før slutt stod stillingen 15-8. Til tross for et par slovakiske reduseringer, gikk U-jentene til pause med en solid ledelse på 18-12.

U-jentene startet omgangen i et enda mer agressivt utgruppert forsvar, noe som skulle vise seg å gjøre det vanskelig for slovakerne. De hvitkledde slet med å komme til sjanser, og enda mer med å sette ballen i mål. Målvakt Malin Rustad Wasbrekke kom godt i gang, og kunne notere seg for flere fine redninger. Tross noe slurv fremover i banen, hadde U-jentene økt ledelsen til 23-15 da det var spilt ti minutter.

De norske jentene fortsatte storspillet, og halvveis i omgangen kunne Mbombo Milolo Tumba sette det 27. målet for U-jentene, og med dét var de foran med ti mål. De neste minuttene var det Slovakia som spilte best, men de klarte aldri å tette den store luken opp til U-jentene. Med fem minutter igjen stod stillingen 21-29. U-jentene ga alt de hadde på slutten, og kunne til slutt juble for seier 32-23.

Trener Ane Mällberg var meget fornøyd etter kampen, og trekker spesielt frem det gode forsvarsspillet:

Det løser vi bra. Vi fikk til målet vårt, og så er det kult at jentene responderer så bra på ny forsvarsformasjon, og klarer å stå det hele kampen med bra intensitet, forteller hun.

Til tross for at de ikke har fått helt treff på resultatene i de to første kampene, er hun fornøyd med lagets innsats gjennom turneringen.

– Vi har hatt en veldig fin progresjon gjennom alle tre kampene, og flere har spilt seg inn. Den første kampen klarte vi omtrent ikke noen av kampmålene våre, mens i den siste klarer vi alle. Selv om vi kommer på tredjeplass, så får vi fire med på All Star-team, så de har jo merket seg her. Det viser at jentene har gjort mye bra gjennom helgen, forteller hun.

Blant de norske U-jentene var det Line Strand-Larsen (venstrekant), Synne With (høyrekant), Hanna Waaler Lindquist (linjespiller) og Oda Jeanette Burhol (MVP) som kom med på All Star-teamet i turneringen.