Portrett
Ella Gunnarsdottir gjorde en god innsats i mål for U-jentene i møtet med Ungarn.

Ungarn ble for tøffe for U-jentene

Det endte med tap 18-30 for U-jentene (LK06) i den første kampen i turneringen Carpati Trophy.

Denne uken er U-jentene (LK06) samlet i Romania, hvor de deltar i turneringen Carpati Trophy. På tre dager skal de spille tre kamper, hvor de møter Ungarn, Romania og Slovakia.

Første motstander ut i turneringen for U-jentene var Ungarn. Norge åpnet med kampens første mål, men Ungarn kom like bak med utligningen. De to lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, men like etter ti minutter spill fikk Ungarn en liten luke på 7-5.

U-jentene kjempet for å komme til utligningen, men fikk ikke helt treff i angrepene sine. Med ti minutter igjen av omgangen var det fortsatt to mål som skilte lagene. De norske jentene fikk inn reduseringer til ett mål, men kom seg aldri helt til utligningen. Mot slutten av omgangen stod U-jentene godt i forsvar, men Ungarn kom seg likevel foran med to igjen. Like før pause økte Ungarn ledelsen med ytterligere ett mål, og U-jentene lå bak 11-14 etter halvspilt kamp.

I andre omgang fikk Ungarn den beste starten, og økte ledelsen til 18-13 etter fem minutter. U-jentene fikk ikke treff på sine målsjanser og hadde også et straffebom tidlig i omgangen, som gjorde at Ungarn kunne øke til en seksmålsledelse. Det gjorde de, men de norske jentene fant rom bak målvakten i de neste to angrepene og reduserte Ungarns ledelse til fire mål.

På fire mål sa det riktignok stopp for U-jentene, da Ungarn igjen økte ledelsen og var foran 22-17 etter halvspilt omgang. U-jentene kjempet i forsvar, men utover i andre omgang fortsatte de ungarske jentene å øke ledelsen. Med under ti minutter igjen av kampen økte Ungarn til en syvmålsledelse.

Det ble tøft for U-jentene mot slutten, som slet med å treffe på angrepene sine. Samtidig økte Ungarn ledelsen til 28-18, med under tre minutter igjen av kampen. De siste minuttene endte målløse for Norge, men Ungarn økte med ytterligere ett mål like før slutt. I kampens siste sekund fikk Ungarn straffe og satte inn det siste målet for kampen.

Det endte med tap 18-30 for U-jentene i deres første kamp i Carpati Trophy.

LK06 sin trener, Ane Mällberg, oppsummerte kampen slik til handball.no:

– Første omgang er veldig bra og Ella står bra bak i mål. I andre omgang synes jeg vi begynner bra, men vi blir preget av at vi ikke får helt treff på sjansene våre, sier hun.

Videre forteller Mällberg hva de vil jobbe med til neste kamp.

– Vi har med mange debutanter og vi ser at vi ikke har hatt så mange treninger sammen, så vi må jobbe med tryggheten. Det er godt å ha en kamp unnagjort, så skal vi ta med oss det som var bra også, sier hun.

Fredag spiller U-jentene igjen, hvor de møter vertene Romania i turneringen. Den kampen spilles klokken 16:30.