Portrett
Det ble tap for U-jentene i dagens kamp mot Romania.

Nytt tap for U-jentene i Romania

U-jentene måtte seg seg slått av Romania i andre kamp i turneringen Carpati Trophy.

U-jentene (LK06) er i Romania hvor de deltar i turneringen Carpati Trophy. De skal i løpet av helgen møte Romania, Ungarn og Slovakia. I gårsdagens kamp mot Ungarn måtte jentene se seg slått 18-30. Fredag var det vertsnasjon Romania som stod på motsatt banehalvdel.

Det var Romania som kom best i gang på hjemmebane, men de norske jentene tok fort innpå etter to scoringer fra Line Strand-Larsen. Lagene var dermed jevnspilte i åpningsminuttene. Rumenske Teodora Damian storspilte, og sendte laget sitt opp i en 6-3-ledelse etter ti spilte minutter. De norske jentene hentet inn tremåls-ledelsen og reduserte til 6-6 ved nevnte Strand-Larsen.

Oda Jeanette Burhol var god i første omgang, og sørget for både scoringer og straffekast til Norge. Også Othilie Liodden Holte var god for de rødkledde før hvilen. De to lagene spilte helt jevnt, før Romania igjen fikk en liten luke ned til U-jentene. Vertene beholdt luken, og ledet 16-13 til pause.

Romania kom best i gang, og fortsatte å øke ledelsen også etter pause. Norge slet med å sette ballen i nettet og tok time-out fem minutter inn i omgangen. Praten så ut til å funke, og Norge satte sitt første i omgangen kort tid etter. Etter å ha ligget under med fem mål, reduserte U-jentene til 19-21. Det var dermed hjemmelagets sin tur til å ta time-out.

Norge hang godt med, og lå lenge kun to mål bak, men klarte ikke å ta igjen vertsnasjonen. Fem minutter før slutt var stillingen dermed 24-27. Hjemmelaget kunne øke ytterligere, og U-jentene måtte til slutt se seg slått  25-30.

Neste og siste kamp for U-jentene i turneringen er lørdag 13:30. Da står Slovakia på motsatt banehalvdel.

Trener Ane Mällberg oppsummerte kampen slik til handball.no:

- Vi henger godt med store deler av kamper, så har vi en liten periode hvor vi får en del to minuttere og straffer mot oss. Vi henter oss inn igjen og tar et stort steg fra gårsdagens tap mot Ungarn. Vi når flere delmål, er mye bedre framover og har mye bedre trøkk i dag.

Videre forklarer Mällberg hva jentene skal jobbe med før siste kamp i turneringen:

- Vi treffer bra framover idag, men slipper inn for bakover. Til imorgen må fullføre forsvarene våre og få ned mål i mot. Vi har totalt sett sluppet inn for mye i de to første kampene.