Thomas Solstad storspilte da han fikk sjansen på linja for Norge.

Håndballgutta med full pott i Gjensidige Cup!

Norge tok sin tredje storseier i Gjensidige Cup da USA ble beseiret med hele 43-26.

Etter storseier mot både Portugal og Brasil tidligere i Gjensidige Cup, var det USA, med den tidligere norske landslagssjefen Robert Hedin som trener, som stod på motsatt banehalvdel.

Norge startet kampen med 7 mot 6-spill i angrep, noe Jonas Wille nevnte før kampen at de ville teste ut. Norge lyktes med angrepsspillet i åpningsminuttene, og Sebastian Barthold kunne sette fire mål på rappen bak den amerikanske målvakten.

Det norske forsvaret, samt målvakt Kristian Sæverås, sto bra bakover og straffet USA på sine tekniske feil i angrep. Norge løp fra amerikanerne i starten av omgangen, og åtte mål på åtte minutter var dermed et faktum.

Etter ni minutter kom omsider USAs første mål ved Ian Hüter. Norge spilte ut amerikanerne i samtlige etablerte angrep, noe som gav kantspillerne Barthold og Kristian Bjørnsen flere baller å jobbe med. Ved halvspilt omgang var Norge foran 14-3.

Etter at de fikk hull på byllen glimtet USA til med periodevist godt angrepsspill. USA prøvde seg også på 7 mot 6 angrep, men lyktes ikke like godt som vertene. Norge hadde god kontroll på de hvitkledde, og fortsatte å løpe kontringer og øke ledelsen. Håndballgutta gikk dermed til pause med en 27-12-ledelse.

Sebastian Barthold startet kampen på best mulig vis og satte hele 8 baller i mål i førsteomgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Etter hvilen fikk Elverum-målvakt Emil Kheri Imsgard prøve seg mellom stengene. Lagene spilte jevnt etter hvilen, men med et godt utgangspunkt fra førsteomgang var Norge fortsatt langt foran. Linjespiller Thomas Solstad, som satt på tribunen de to første kampene i turneringen, storspilte for Norge etter pause. Også USA lyktes med linjespillet sitt i andre enden av banen.

Norge fortsatte å øke ledelsen også i andreomgang og ledet med hele 17 mål da det gjenstod et kvarter. Med kvarteret igjen fikk også Tobias Grøndahl sjansen fremover, da Norge igjen la om til 7 mot 6-spill i angrep.

Håndballgutta hadde stålkontroll på amerikanerne resten av kampen, og det var ingen tvil om hvem som dro seieren i land til slutt. Tobias Grøndahl fikk æren av å sette spikeren i kista da Norge seilte inn til storseier 43-26. Norge tok dermed seieren i Gjensidige Cup på hjemmebane.

Landslagssjef Jonas Wille oppsummerte kampen på denne måten til TV 2:
- Det var en stilig førsteomgang. Spillerne har en god innstilling, og vi får dermed noe ut av kampen selv om vi vet vi skal være noen hakk bedre. Hovedmålet var å få verktøy på 7 mot 6-spillet, og det fikk vi, så det var bra.

Norge spiller sin første kamp i VM mot Nord-Makedonia fredag 13. januar klokken 20.30. Alle Norge sine VM-kamper kan du se på TV3 og Viaplay.