Trondheim 20230107.
Kevin Maagerø Gulliksen under håndballandskampen mellom Norge og Brasil i Gjensidige Cup i Trondheim Spektrum lørdag.
Kevin Gulliksen ble Norges toppscorer med åtte mål mot Brasil.

Ny storseier for Håndballgutta

Det var jevnt i starten, men de norske gutta kom sterkt tilbake og tok seieren 30-23 over Brasil.

Etter seier i første kamp i Gjensidige Cup var det Brasil som stod for tur i den andre kampen.

Det startet jevnt i Trondheim Spektrum, men Norge fikk en knapp ledelse tidlig. Like før det hadde gått 10 minutter kom Norge foran 5-4. Etter Norges femte scoring ble det over fem målløse minutter, før Brasil brøt måltørken med utligning.

Kort tid etter utligningen kom Brasil foran med ett mål, og økte deretter til en tomålsledelse. Wille tok da en timeout, bare minuttet etter halvspilt omgang. Ut fra pausen økte Brasil ledelsen med ytterligere ett mål, men Norge reduserte ledelsen til 6-8.

Utover i omgangen svingte det litt for Norge, men Brasil lå lenge i føringen. De norske gutta reduserte bortelagets ledelse mot slutten, og med bare minuttet igjen utlignet Norge til 12-12. Like før pause snek Kevin Gulliksen inn et siste mål, som sørget for norsk ledelse 13-12 til pause.

Norges keeper Kristian Sæverås under håndballandskampen mellom Norge og Brasil i Gjensidige Cup i Trondheim Spektrum lørdag.
Kristian Sæverås stod med over 40 prosent redninger ved kampens slutt.

Andre omgang startet bra for håndballgutta, som økte ledelsen til 20-15 før de hadde spilt ti minutter. Torbjørn Bergerud stod godt bak og stoppet flere av Brasils sjanser i andre omgang. Norge beholdt samtidig en god ledelse, for etter halvspilt omgang ledet de norske gutta med fire mål.

Håndballgutta fortsatte å holde på ledelsen mot slutten av omgangen. Med bare fem minutter igjen lå Norge igjen foran med fem mål, på stillingen 27-22. Mot slutten var det god flyt i det norske laget, som økte til syvmålsledelse før slutt. Det endte med norsk seier 30-23 over Brasil.

I den siste kampen i Gjensidige Cup møter Norge USA. Den spilles søndag 8. januar klokken 16:45.