Annonse:
Dokumentarserie om Miniheltene og Hjerteligaen
Annonse:
Dokumentarserie om Miniheltene og Hjerteligaen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trondheim 20230105. 
Norges Sebastian Barthold jubler under håndballandskampen mellom Norge og Portugal i Gjensidige Cup i Trondheim Spektrum torsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Sebastian Barthold scoret på alle sine forsøk og ble Norges toppscorer.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Supermatch av de norske håndballgutta

Håndballgutta storspilte i den første av tre kamper i Gjensidige Cup, og vant 38-27 over Portugal i Trondheim Spektrum.

Håndballgutta forbereder seg til VM i Polen og Sverige. I Gjensidige Cup, som arrangeres i Trondheim denne helgen, møter Jonas Willes tropp Portugal, Brasil og USA. 

Først ut var Portugal, et lag Norge har vunnet over i nesten samtlige tidligere møter. Med et norskt lag på nesten 100%, var det med andre ord nesten bare å forvente at det skulle gå bra i kveldens oppgjør også.

Det startet overbevisende, sett med norske øyne. Landslagssjefen Jonas Wille ville ha fart, uttrykte han i TV2s studio før spillestart. Og spillerne svarte på tiltale. Håndballgutta kjørte bånn pinne i både ankomst og kontring, uten å la det koke. De gangene de ikke kom til gode nok muligheter, roet de ned spillet. Spesielt gledelig var det kanskje å se en gjennomgående god oppbygging av breddespillet. Begge de norske kantene var delaktige – og treffsikre!

Selv om Portugal satte et par kjappe mål rett før pause, var Norge foran med fem mål og 18-13 før hvilen.

Sander Sagosen var tilbake etter skade. Selv om han hadde færre nettkjenninger enn vi er vant (bortskjemt?) med, "strødde han rundt seg med assister", og viste at han er en viktig spiller for de blå, røde og hvite. Også Magnus Abelvik Rød er tilbake etter et lengre skadeopphold. Han var tøff fremover og solid bakover.

Ved halvspilt andreomgang var Norge foran med ti mål og 29-19 etter en lekker avslutning av Magnus Gullerud. De siste femten ble det gjort flere bytter på det norske landslaget slik at mange av spillerne fikk kjenne på kampen. Og at seieren var norsk, det var det aldri noen tvil om. Sluttsifrene 38-27 taler for seg selv.

Norge møter Brasil lørdag 7. januar klokken 16:45 og USA søndag klokken 16:45. Kampene sendes på TV2.

Kampfakta
Norge - Brasil 38-27 (18-13)
Gjensidige Cup
Trondheim Spektrum

Toppscorer Norge LMS
Sebastian Hein Barthold med 10 (av 10!) mål 

Toppscorer Portugal
Pedro Portela med 5 mål

Fullstendig kamprapport finner du her.

Les mer om
Håndballgutta
Gjensidige Cup