Annonse:
Annonse Tiller Cup 2023
Annonse:
Annonse Tiller Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Krakow, Polen 20230117. 
Gøran Søgard Johannessen  stoppes av nederlandske forsvarere i VM-kampen i håndball for herrer mellom Nederland og Norge i Tauron Arena i Krakow, Polen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Norge fikk kamp helt til døren, men sikret seg til slutt ettmålsseier mot Nederland.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ettmålsseier mot Nederland i VM

Håndballgutta havnet bak til pause mot Nederland, men hentet seg godt inn og sikret en viktig 27-26-seier.

Norge har fått en god start på VM, og sto med to seire av to mulige mot henholdsvis Nord-Makedonia og Argentina. Tirsdag var det klart for gruppefinale mot Nederland, som før kampen stod med like mange poeng som Norge.

Det var Norge som satte den første ballen i mål, men det tok ikke lang tid før nederlenderne overtok ledelsen. De oransjekledde spilte hurtig angrepshåndball, og gav Norge god kamp i åpningsminuttene. Jonas Wille tok dermed en tidlig time-out.

Norge klarte ikke å henge helt med de hurtige nederlandske spillerne i forsvar, men spilte bra fremover i banen. Godt offensivt angrepsspill gjorde at Norge fortsatt holdt følge med nederlenderne. Norge var bak med tre mål etter halvspilt omgang, på stillingen 7-10.

Nederland økte ytterligere de neste minuttene, og var på det meste oppe i en seksmålsledelse. Norge tok sin andre time-out, noe som så ut til å hjelpe de hvitkledde for anledningen. Norge var mer tålmodige i angrepsspillet, og Kristian Sæverås fikk noen gode involveringer i Norges mål. Nederland beholdt dog ledelsen, og gikk til pause på stillingen 17-13.

Saken fortsetter under bildet.

Krakow, Polen 20230117. 
Målvakt Kristian Sæverås i VM-kampen i håndball for herrer mellom Nederland og Norge i Tauron Arena i Krakow, Polen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kristian Sæverås storspilte da han fikk sjansen mellom stengene i det norske målet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norge kom godt i gang etter hvilen med to kjappe mål fra Sebastian Barthold. Bakover stod det norske forsvaret tøft imot, og virket å ha knekt den nederlandske koden. Ti minutter ut i omgangen fikk Kevin Gulliksen muligheten på kontring, og utlignet til 20-20 for Norge.

Norge hadde virkelig satt opp giret etter en treig start på kampen. Sander Sagosen tok ansvar i angrep, mens Sæverås fortsatte å varte opp med gode redninger. Lagene fortsatte å spille jevnt, og var like langt da det gjenstod åtte minutter.

Med fire minutter igjen på klokka var lagene fortsatt likt, før Magnus Abelvik Rød og Sebastian Barthold sikret tomålsledelse kort tid etter. Norge vant til slutt 27-26 etter en uhyre spennende kamp, og tar dermed med seg fire viktige poeng inn i hovedrunden.

Landslagssjef Jonas Wille var lettet etter kampen, og oppsummerte gruppefinalen på denne måten til TV3 og Viaplay:

- Det så dårlig ut i starten. Vi prøvde å finne konstellasjoner for å finne trygghet, og endte opp med konstellasjoner vi ikke har øvd på. Som trener blir man usikker på hva man skal gjøre, men jeg syns spillerne er gode på å omstille seg.

Norge krysser med gruppe E, og skal dermed møte Tyskland, Serbia og Qatar i hovedrunden. Første motstander ut er Serbia, som står på motsatt banehalvdel torsdag 19. januar klokken 20:30. Kampen kan du se på TV3 og Viaplay eller høre på NRK Radio.

KAMPFAKTA
VM 2023, menn – gruppespill
Nederland – Norge 26-27 (17-13)
Tauron Arena, Krakow, Polen 
Toppscorer Norge: Sander Sagosen – 7 mål
Toppscorer Nederland: Kay Smits – 7 mål
Utvisninger: Norge ingen, Nederland 3x2 min