Krakow, Polen 20230115.
Norges Sander Sagosen under VM-kampen i håndball mellom Norge og Argentina i Tauron arena.
Sander Sagosen ble kåret til banens beste i søndagens. Han var en av tre norske spillere som scoret fem mål mot Argentina.

Ny storseier for Håndballgutta i VM

De norske gutta fant virkelig flyten i andre omgang og sikret seieren 32-21 mot Argentina.

Søndag kveld var det klart for Norges andre kamp i gruppespillet i VM. I den første kampen møtte de Nord-Makedonia, hvor de vant stort med 39-27. I den andre kampen var det Argentina som stod på andre banehalvdel.

Argentina åpnet med kampens første mål, men Sebastian Barthold satte like etter Norges første mål og utlignet. Kampens første minutter ble jevne, men etter seks minutter kom Norge foran 4-2.

Kristian Sæverås reddet Argentinas første straffekast, men de to neste gikk inn og det argentinske laget minsket den norske ledelsen med ett mål. Etter to scoringer på rad fra Sander Sagosen kom Norge seg igjen foran, og det stod 10-7 etter halvspilt omgang. Da tok den argentinske treneren timeout.

Ut fra timeout hentet Argentina inn to mål av den norske ledelsen, samtidig som Norge bommet på sine sjanser. Da ledet Norge med ett, men bare noen få minutter senere hadde håndballgutta økt ledelsen til 13-10. Etter fire minutter på banen fikk Tobias Grøndahl sitt første mesterskapsmål, som også sendte Norge foran med fire mål med drøye fem minutter igjen av omgangen.

Med fire mål var også ledelsen Norge gikk til pause med. Det stod 16-12 da lagene gikk i garderoben.

Norges Sebastian Barthold, Argentinas Pedro Martínez Cami og Ignacio Pizarro under VM-kampen i håndball mellom Norge og Argentina i Tauron arena.
Etter første omgang stod Sebastian Barthold med fem scoringer på fem forsøk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Starten på andre omgang ble litt seig, men etterhvert løsnet det for de norske gutta. Etter syv minutter spill økte Sander Sagosen Norges ledelse til en seksmålsledelse med 19-13. Ti minutter ut i andre omgang hadde håndballgutta økt ledelsen med ytterligere ett mål. Samtidig stod Sæverås frem og holdt Argentina nede på to scoringer.

Etter halvspilt førsteomgang stod Argentina med tre scoringer i omgangen og Norge med syv. Firemålsledelsen håndballgutta hadde til pause var da doblet, på stillingen 23-15. De norske gutta hadde virkelig funnet flyten, og økte ledelsen til en timålsledelse med kun ti minutter igjen av kampen. Harald Reinkind åpnet de siste ti minuttene med sin første scoring, som økte Norges ledelse til 27-16.

Håndballgutta holdt på ledelsen i kampens siste minutter, og lå foran med elleve mål til siste slutt. Kampen endte med norsk seier 32-21.

Etter kampen sa Sander Sagosen, som ble kåret til banens beste, dette om kampen til Viaplay.

– Jeg synes det var en fin kamp. Vi har noen feil, men klarer å straffe de mer i andre omgang. De gjør ting litt annerledes og det tok tid å komme inn i det, men det løsnet etter hvert, sier Sagosen.

Tobias Grøndahl, som fikk sine første mesterskapsminutter mot Argentina, fortalte til Viaplay etter kampen at han var klar når muligheten kom.

– Det betyr utrolig mye, det å prestere med flagget på brystet er noe av det kuleste men kan oppleve. Veldig gøy å endelig få muligheten, var ganske klar for å ta den, sier han.

Norges neste kamp i VM blir den siste kampen i gruppespillet, hvor de møter Nederland. Begge lag står med fire poeng og det står om gruppeseier i kampen som spilles tirsdag 17. januar klokken 20:30. Kampen kan du se på Viaplay/TV3 eller høre på NRK Radio

VM 2023, menn – gruppespill
Norge – Argentina 32-21 (16-12)
Tauron Arena, Krakow, Polen
Toppscorer Norge: Magnus Abelvik Rød, Sebastian Barthold og Sander Sagosen, 5 mål
Toppscorer Argentina: Diego Simonet, 7 mål
Utvisninger: Norge 2x2 min, Argentina 5x2 min