Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norges Sander Sagosen i VM-kampen i håndball  for menn mellom Norge og Nord-Makedonia i Tauron arena.
Med seks mål og elleve målgivende pasninger ble Sander Sagosen kåret til banens beste spiller.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Pangstart på VM for Håndballgutta

Norge ledet med syv mål til pause, og så seg siden aldri tilbake da de vant 39-27 mot Nord-Makedonia.

VM er i gang for Håndballgutta, og Nord-Makedonia var første motstander i innledende runde. Norge var store favoritter før kampen, men det var et ungt og kjapt lag som stod på andre siden av banehalvdelen. 

Kampen startet i høyt tempo, og det var Sander Sagosen som åpnet ballet med kampens første scoring. Fremover i banen spilte Håndballgutta godt, og løste det utgrupperte forsvaret til Nord-Makedonia godt. Det var likevel relativt jevnt de første ti minuttene av kampen, og Nord-Makedonia hang godt med. Stillingen stod 5-3 til Norge. 

Etter noe røff behandling av Magnus Gullerud på linja, fikk Nord-Makedonia en utvisning, og i overtallsspillet var Håndballgutta gode. Sagosen ga to nydelige assistballer som gjorde jobben enkel for henholdsvis Harald Reinkind og Gullerud, som sendte Norge foran med 8-5 etter halvspilt omgang. Bakover slet Håndballgutta noe med å stoppe nord-makedonerne, og spesielt linjespilleren deres som lagde både straffer og mål. Da det var spilt 18 minutter stod det likt på stillingstavla med 9-9. 

Tre minutter og én overtallperiode senere, var Norge tre mål foran igjen, en ledelse de beholdt til det stod fem minutter igjen av omgangen. Håndballgutta økte ledelsen ytterligere i sluttminuttene med godt lagspill og enkeltprestasjoner. Spesielt godt spilte Magnus Abelvik Rød, som gjorde flere gode aksjoner både fremover og bakover i banen. Lagene gikk til pause på stillingen 18-11. 

Norges Magnus Abelvik Rød jubler i VM-kampen i håndball  for menn mellom Norge og Nord-Makedonia i Tauron arena.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Magnus Abelvik Rød minte oss på hvorfor vi har savnet han de seneste mesterskapene, med seks nettkjenninger og gode forsvarsprestasjoner.

Håndballgutta jobbet tett og godt sammen i forsvar, og Nord-Makedonia kom ikke til noen god sjanse det første angrepet. Det hakket også litt for Håndballgutta fremover i banen, men Sagosen tok ansvar og fikk som i førsteomgang den første scoringen i omgangen. Det gode forsvarsspillet fortsatte, og mens nord-makedonerne slet med å komme til gode sjanser, løsnet det fremover i banen for de norske gutta. Drøye ti minutter ut i omgangen hadde Håndballgutta økt til en timålsledelse, og stillingen stod 25-15. 

Den neste perioden startet også godt for Håndballgutta, men etter hvert ble det en del store rom i forsvar. Nord-Makedonia spilte 7 mot 6 og reduserte stadig, og vant den neste perioden 7-4. Etter Jonas Willes timeout, tok det ikke lange tiden før de tok tilbake timålsledelsen. Herfra og ut var det ingen tvil, og Håndballgutta vant sin første VM-kamp komfortabelt 39-27.

Magnus Abelvik Rød smilte bredt etter kampen, og fortalte følgende til Viaplay:

– Det var utrolig gøy å spille denne kampen, jeg har jo gått og grugledet meg litt. Jeg er glad for at vi klarer å gjennomføre en så god kamp.

Om egen prestasjon var han heller ydmyk, men fortalte at han var fornøyd: 

– Nei, det var fint det. Det var fint å komme i gang. Det var litt nerver, men alt klaffer, og da er det moro å spille kamp, sa han. 

Håndballgutta møter Argentina i neste kamp. Den spilles på søndag (15.01) kl. 20.30, og kampen kan du se på Viaplay/TV3 eller høre på NRK Radio. 

KAMPFAKTA
VM 2023, menn - gruppespill
Norge - Nord-Makedonia: 39-27 (18-11)
Tauron Arena, Krakow, Polen 
Toppscorer Norge: Magnus Abelvik Rød og Sander Sagosen, begge med seks mål
Toppscorer Nord-Makedonia: Filip Taleski med syv mål
Utvisninger: Norge 2x2 min, Nord-Makedonia 3x2 min

Se fullstendig kamprapport her.
Les mer om VM her. 
Les mer om Håndballgutta her.