Norges Sander Sagosen i VM-kampen i håndball  for menn mellom Norge og Nord-Makedonia i Tauron arena.
Med seks mål og elleve målgivende pasninger ble Sander Sagosen kåret til banens beste spiller.

Pangstart på VM for Håndballgutta

Norge ledet med syv mål til pause, og så seg siden aldri tilbake da de vant 39-27 mot Nord-Makedonia.

VM er i gang for Håndballgutta, og Nord-Makedonia var første motstander i innledende runde. Norge var store favoritter før kampen, men det var et ungt og kjapt lag som stod på andre siden av banehalvdelen.

Kampen startet i høyt tempo, og det var Sander Sagosen som åpnet ballet med kampens første scoring. Fremover i banen spilte Håndballgutta godt, og løste det utgrupperte forsvaret til Nord-Makedonia godt. Det var likevel relativt jevnt de første ti minuttene av kampen, og Nord-Makedonia hang godt med. Stillingen stod 5-3 til Norge.

Etter noe røff behandling av Magnus Gullerud på linja, fikk Nord-Makedonia en utvisning, og i overtallsspillet var Håndballgutta gode. Sagosen ga to nydelige assistballer som gjorde jobben enkel for henholdsvis Harald Reinkind og Gullerud, som sendte Norge foran med 8-5 etter halvspilt omgang. Bakover slet Håndballgutta noe med å stoppe nord-makedonerne, og spesielt linjespilleren deres som lagde både straffer og mål. Da det var spilt 18 minutter stod det likt på stillingstavla med 9-9.

Tre minutter og én overtallperiode senere, var Norge tre mål foran igjen, en ledelse de beholdt til det stod fem minutter igjen av omgangen. Håndballgutta økte ledelsen ytterligere i sluttminuttene med godt lagspill og enkeltprestasjoner. Spesielt godt spilte Magnus Abelvik Rød, som gjorde flere gode aksjoner både fremover og bakover i banen. Lagene gikk til pause på stillingen 18-11.

Norges Magnus Abelvik Rød jubler i VM-kampen i håndball  for menn mellom Norge og Nord-Makedonia i Tauron arena.

Magnus Abelvik Rød minte oss på hvorfor vi har savnet han de seneste mesterskapene, med seks nettkjenninger og gode forsvarsprestasjoner.

Håndballgutta jobbet tett og godt sammen i forsvar, og Nord-Makedonia kom ikke til noen god sjanse det første angrepet. Det hakket også litt for Håndballgutta fremover i banen, men Sagosen tok ansvar og fikk som i førsteomgang den første scoringen i omgangen. Det gode forsvarsspillet fortsatte, og mens nord-makedonerne slet med å komme til gode sjanser, løsnet det fremover i banen for de norske gutta. Drøye ti minutter ut i omgangen hadde Håndballgutta økt til en timålsledelse, og stillingen stod 25-15.

Den neste perioden startet også godt for Håndballgutta, men etter hvert ble det en del store rom i forsvar. Nord-Makedonia spilte 7 mot 6 og reduserte stadig, og vant den neste perioden 7-4. Etter Jonas Willes timeout, tok det ikke lange tiden før de tok tilbake timålsledelsen. Herfra og ut var det ingen tvil, og Håndballgutta vant sin første VM-kamp komfortabelt 39-27.

Magnus Abelvik Rød smilte bredt etter kampen, og fortalte følgende til Viaplay:

– Det var utrolig gøy å spille denne kampen, jeg har jo gått og grugledet meg litt. Jeg er glad for at vi klarer å gjennomføre en så god kamp.

Om egen prestasjon var han heller ydmyk, men fortalte at han var fornøyd:

– Nei, det var fint det. Det var fint å komme i gang. Det var litt nerver, men alt klaffer, og da er det moro å spille kamp, sa han.

Håndballgutta møter Argentina i neste kamp. Den spilles på søndag (15.01) kl. 20.30, og kampen kan du se på Viaplay/TV3 eller høre på NRK Radio.