Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kristina Novak, Sola.
Kveldens mest spennende kvartfinale var oppgjøret mellom Fana og Sola. Kristina Novak scoret 11 mål.
Foto: Kjell Eirik Henanger

Fire nye lag jublet over plass i Final8

Åtte seniorlag er nå klare for tidenes første Final8. Semifinalene trekkes fredag kl. 12.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter kvinnenes kvartfinaler onsdag kveld er alle semifinalistene i seniorklassene kjent. Herrelagene ble klare i slutten av november. Onsdag kveld ble Vipers, Sola, Byåsen og Storhamar klare for kvinnenes semifinaler.

Lagene er klare for sesongens nysatsing Final8. Det nye NM-konseptet, med semifinaler og finaler samme helg, samt juniorenes finaler, arrangeres i Arendal 24.–26. februar. 

Fana–Sola 27-30 Det ble et forrykende oppgjør mellom Fana og Sola, som begge kjemper om en plass i gruppespillet i EHF European League. Også forrige sesong møttes de to lagene til kvartfinale i Bergen.

Men for å holde oss til kveldens begivenheter, fulgte lagene hverandre fra start til mål i et meget tett og spennende oppgjør. Til slutt var det Sola, NM-finalisten fra 2020, som var best i de avgjørende sluttminuttene av de to som spiller kvalifisering til Europa.

2022 Sola NM.jpg

Byåsen–Molde 31-26 Byåsen ønsket revansj fra det forsmedelige serietapet borte for Molde i oktober, og gikk kontant ut fra startblokkene. Trønderne ledet med mellom to og fire mål i mesteparten av omgangen. Ti minutter etter hvilen var imidlertid Molde à jour på 19-19.

Byåsen gikk rett tilbake i ledelse og fikk noen måls avstand til Molde, som spilte NM-finale forrige sesong. Byåsen skulle gjerne nådd sin 17. finale og fikk de nødvendige målene til at de fortsatt er med i kampen om finaleplassen, etter at de klarte å holde på ledelsen kampen ut.

Molde er allerede klar for gruppespillet i European League, som starter i januar. Til helgen vet vi om det blir tre norske lag i gruppespillet.

2022 Byåsen NM.jpg

Aker–Storhamar 23-39 Storhamar kom rett fra god innsats i Champions League, der det ble ettmålstap i Podgorica. Hamar-laget, som har to finaler fra før, er ett steg nærmere en plass i sesongens NM-finale. Gultrøyene fikk tidlig en luke, som de beholdt til pause.

Storhamar holdt seg 4-5 mål foran i 40 minutter, men så begynte det å øke på. Ti minutter før slutt skilte det ti mål mellom lagene, og med ni minutter uten scoring for hjemmelaget midt i sluttomgangen ble det tøft.

2022 Storhamar NM.jpg

Fredrikstad–Vipers 24-40 Regjerende mester Vipers, med fem strake NM-titler i beltet, gjestet Fredrikstad, der det var jevnt i 40 minutter i serieoppgjøret i høst. I kvartfinalen ble det ikke akkurat like spennende.

Vipers var i føringen 6-0 før hjemmelaget scoret, og gjestene ledet hele 24-9 til pause. Avstanden holdt seg etter pause, og det endte med seier 40-24 til Vipers, som spilte kvartfinalen i NM mellom to oppgjør mot bunnlaget Banik Most i Champions League-gruppa.

2022 Vipers Nm.jpg

Semifinalene i NM senior trekkes fredag 9. desember. Trekningen blir streamet direkte på NHFs Facebook-side og Final8-siden på Facebook fra kl. 12.00. 

NB! Nærbøs G20-lag kvalifiserte seg også for Final8 på onsdag, som det første juniorlaget, ved å slå Follo 34-31 i sin semifinale.

Mer om Final8 og NM senior
Slik spilles kampene i Final8
Informasjon om billetter til Final8