De fire første lagene klare for Final8!

Kristiansand, Elverum, Arendal og Kolstad skal kjempe om herrenes NM-medaljer under Final8 i februar.

Den 24. til 26. februar 2023 er det duket for håndballfest når Final8 arrangeres for første gang. Denne helgen skal NM-semifinalistene i både dame- og herreklassen kjempe om edelt metall og tittelen som Norgesmester. Finalehelgen spilles i Arendal og følger samme modell som Champions League-konseptet Final4, der både semifinaler og finaler gjennomføres samme helg. NM-gullet for junior (jenter 20 og gutter 20) skal også deles ut i løpet av helgen.

Kampprogrammet for Final8 kan du finne her.

Søndag ble det klart hvilke herrelag som sikret seg plass i Final8.

Det var Kristiansand Topphåndball som stakk av med den første Final8-billetten etter seieren over Fjellhammer. Den første kvartfinalen var jevn til siste slutt. Fjellhammer hadde opparbeidet seg en tomålsledelse til pause, på stillingen 14-12. Ti minutter ut i andreomgang utlignet Kristiansand stillingen. Fra det tidspunktet fulgte lagene hverandre tett og det stod uavgjort med halvannet minutt igjen av kampen. Kristiansand scoret de to siste målene, og tok dermed både seieren og Final8-plassen. Stillingen ble 23-25.

Elverum hadde festet et grep om den neste kvartfinalen allerede til pause, da de ledet med fem mål over Nærbø. Elverum økte ledelsen de første minuttene av andreomgangen, og før omgangen var halvspilt var de hele ti mål foran, på stillingen 29-19. Nærbø reduserte ledelsen noe før slutt, men det var Elverum som sikret den andre final8-billetten søndag kveld. Kampen endte 30-38.

Runar og ØIF Arendal kjempet om den nest siste plassen til Final8. Arendal startet best, og gikk tidlig opp i en tremålsledelse. Runar overtok initiativet mot slutten av omgangen og til pause var det kun et mål som skilte lagene, på stillingen 12-13. Det ble en nervepirrende avslutning da lagene var like langt med ett minutt igjen av kampen. Arendal scoret to mål det siste minuttet og det hele endte 24-26. ØIF Arendal kunne dermed juble for Final8-billett.

Kolstad fikk en kjempestart i den siste kvartfinalen. Drøyt fem minutter etter dommerne blåste i gang kampen, var de hele seks mål foran Drammen på stillingen 7-1. Drammen hevet spillet sitt, men klarte ikke redusere ledelsen betydelig. Til pause stod det 16-11. Kolstad leverte godt også i andreomgang og opparbeidet seg en timålsledelse før andreomgangen var halvspilt. Timålsledelsen beholdt de til siste slutt, og kampen endte 31-21. Dermed var det Kolstad som sikret den siste plassen til Final8.

Hvilke damelag som sikrer seg plass i Final8 avgjøres 7. desember.

Les mer om storsatsningen Final8 på hjemmesiden.