Laget jubler
U-jentene (LK04) endte på en niendeplass i VM. Rosenberg ble kåret til banens beste i kampen mot Tyskland. Her fra en tidligere kamp.

U-jentene endte på niendeplass i VM

Det begynte jevnt i den siste kampen for U-jentene, men de dro ifra og vant 32-24 over Tyskland.

U-jentene (LK04) er i Nord-Makedonia for å spille VM fra 1.-10. august. Etter et surt tap i kampen om kvartfinalen mot Ungarn fredag kveld, var det plasseringskamper som ventet u-jentene. Søndag vant de over Kroatia etter straffekastkonkurranse, og mandag var det duket for deres andre plasseringskamp hvor de skulle spille om niendeplass. På andre banehalvdel ventet Tyskland.

Tyskland åpnet med plasseringskampens første scoring, men Norge utlignet like etter til 1-1. U-jentene gikk deretter i føringen, og lå foran 3-1 etter fem minutter.

Bare minutter senere nærmet Tyskland seg og kom ett mål bak, men da dro Norge ifra og kom foran 6-3. Ledelsen vekslet i antall mål, men u-jentene holdt seg foran til halvspilt omgang.

Det tyske laget ga seg ikke, og utlignet til 9-9 like etter halvspilt omgang. U-jentene dro igjen fra, denne gangen med to mål.

I kampens siste periode vekslet det mellom en tomålsledelse og en tremålsledelse til Norge. Da det var under fire minutter igjen av omgangen økte Norge igjen til en tremålsledelse til 17-14. U-jentene økte ledelsen til en firemålsledelse, men Tyskland reduserte til 15-18 rett før omgangens sluttsignal.

I andre omgang kom de norske jentene godt i gang og økte ledelsen til 20-15 etter fem minutter, men de var ikke ferdige der.

U-jentene hadde god kontroll i forsvar og målvakt Kadija Mårdalen stoppet de tyske forsøkene på mål. Med det kunne de norske jentene igjen øke ledelsen. Bare et par minutter senere økte u-jentene til 22-16, og deretter 23-16.

Kadija Mardalen LK04 EM i Montenegro Foto: EHF
Kadija Mårdalen gjorde en god kamp for Norge, som sammen med forsvaret stoppet Tysklands sjanser til reduseringer. Bildet er fra et tidligere mesterskap.

Men en syvmålsledelse var ikke nok for u-jentene som økte til en åttemålsledelse på 27-19 like etter halvspilt andreomgang. Med under ti minutter igjen hadde de norske jentene økt ledelsen til ti mål.

Timålsledelsen ble hentet inn med to mål, men det var ingen tvil om hvem som fikk niendeplassen. U-jentene vant 32-24 over Tyskland i deres siste kamp i VM.

LK04 trener, Kristine Lunde-Borgersen, sa dette om kampen til handball.no:

– Jentene arbeidet ekstremt bra hele kampen. De arbeidet hardt for de felles arbeidsoppgavene som ble satt før kampen, sier hun.

– Det er utrolig deilig å se at de klarer å hente de siste kreftene, samtidig som de klarer å spille smart. Tyskland er et bra lag, så det er en prestasjon å slå de så mye, legger hun til.

Om mesterskapet i sin helhet sa Lunde-Borgersen dette:

– Det har vært mange mesterskapsdebutanter, så det har vært mange inntrykk og nye ting for mange. Det som er gøy er at alle har levert bra, og vært delaktige for laget gjennom dette VM.

U-jentene (LK04), VM U18 - Plasseringskamp
Tyskland - Norge 24–32 (15-18)
Boris Trajkovski, Skopje, Nord-Makedonia
Norges spillere: Nora Evelina Cecilia Rosenberg 11, Constance Hedenstad 6, Ingeborg Storbak Monné 4, Selin Kambruce 3, Marie Mjøs 3, Maria Elisabeth Grasdal 2, Mathea Enger 1, Linnea Skadal Kyrkjeeide 1, Viktoria Giske 1,Nicoline Jullumstrø , Mia Kvarme, Selin Kambruce, Anna Malesevic, Edle Christine Hønningstad, Dina Frisendal, Kadija Mårdalen.
Toppscorer Tyskland: Nieke Kühne, Viola Charlotte Leuchter og Ariane Pfundstein - 5 mål
Utvisninger: Norge 2x2 min., Tyskland 3x2 min