Jesper Røisland var viktig for Norge mot Spania, og ble også kåret til banens beste spiller.

Tøff motstand i siste kamp i ScandIberico

Etter en nærmest marerittaktig start, fikk u-gutta (LM04) skikk på det meste i siste kamp i ScandIberico fredag.

Det holdt imidlertid ikke helt inn, og Spania vant 31-27.

De to foregående kampene i ScandIberico har endt med henholdsvis seier mot Portugal og uavgjort mot Sverige.

I tredje og siste kamp i firenasjonersturneringen som spilles i Nordstrand Arena, var Spania Norges motstander fredag formiddag.

Riktignok virket det som det bare var ett lag på banen fra start, og etter drøyt fem minutter var Spania i ledelsen 5-0...

På det meste var Spania foran med åtte mål i løpet av første omgang, men mot pause rettet det seg noe. Ved halvtid ledet Spania 18-13.

Fra start i andre omgang var det Norge som kom best i gang, og etter tre minutter hadde de innskrenket Spanias forsprang til tre mål.

Norge spilte seg opp til bare to mål bak Spania ved to anledninger i løpet av kampens siste 20 minutter, men til tross for flere muligheter til å komme enda nærmere, rotet de vekk sjansene.

Kampen endte med firemålsseier til Spania 31-27. Spanjolene vant dermed turneringen, foran Sverige, Norge og Portugal.

Trener Johnny Jensen var tross tap relativt fornøyd i intervju med SolidSports:

- Vi vant andre omgang med ett mål, og det er bra etter sånn kampen ble. Jeg syns vi hadde trykket på rett sted mot slutten av første omgang og gjennom andreomgang, men vi kom aldri nærmere enn to mål.
Vi var litt unøyaktige i det vi gjorde, spesielt etter at vi har vant ballen. Dette ble en slitekamp, og jeg syns resultatet viser at det er god moral i dette laget. Selv om vi tapte må vi ta med oss det som er bra videre!

Nå venter EM for u-gutta, der de møter Slovenia, Danmark og Serbia i det innledende gruppespillet. Mesterskapet spilles i Montenegro 4.-14. august.