Mikkel Solheim
Mikkel Solheim ble banens beste spiller, og scoret fem mål i dagens kamp.

Vant jevn kamp mot Portugal

Det ble spennende i første kamp i ScandIberico for U-guttene, men de vant til slutt 29-28.

U-gutta (LM04) varmer opp til EM i Montenegro med ScandIberico på hjemmebane i Oslo. Her møter de Portugal, Sverige og Spania. Dette blir lagets siste forberedelser før EM i Montenegro i august.

I dag var det Portugal som stod på motsatt banehalvdel. Det var en kamp med mange tøffe dueller mot et sterkt portugisisk lag. De fulgte hverandre tett de første minuttene, men portugiserne fikk fort et lite overtak. Tolv minutter ut i omgangen reddet målvakt Henrik Ibsen en ball, mens resten av de norske guttene spilte et godt ankomstspill og satte ballen i mål. Da stod stillingen 6-6.

Portugal fikk så to utviste, men det klarte ikke U-guttene å utnytte. I stedet er det Portugal som vinner perioden 2-0. Med ti minutter igjen av omgangen stod stillingen 8-9. Kort tid etter har portugiserne økt ledelsen til 13-9, og da så trener Johnny Jensen seg nødt til å ta kampens første timeout.

De siste par minuttene var preget av et høyt tempo og mange mål. U-guttene reduserer noe, men portugiserne går likevel til pause med ledelse. Da pausesignalet gikk, stod stillingen 13-16 til bortelaget.

Trener Johnny Jensen var ikke helt fornøyd med prestasjonen i førsteomgang, og sa følgende i pausen:

– Vi får en god start helt til det står 8-8. Da fikk portugiserne to tominuttere, og den perioden taper vi. Vi gjør ikke det vi blir enige om, vi blir passive, og de får spille som de vil. I andreomgang skal vi sette opp tempoet og krige litt mer i forsvar.

Andreomgangen startet godt for de norske gutta. Etter fem minutter spilt hadde de spilt inn store deler av ledelsen, og lå bak med kun ett mål (16-17). Like etter fikk Norge tildelt straffe. Den portugisiske målvakten fortsatte å stå godt, og reddet den. Men Venemyr fikk den tilbake på returen og scorer. Lagene fulgte hverandre tett i omgangen, og U-guttene spilte godt bakover. Ti minutter før slutt stod stillingen 24-23 til Norge.

U-guttene beholdt ettmålsledelsen lenge. To minutter før slutt scoret Mikkel Solheim, og økte ledelsen til 28-26. Det var høyt tempo på begge banehalvdeler de siste minuttene, og Portugal reduserte med 40 sekunder igjen på klokka. Norge bommet på sin sjanse, og Portugal hadde derfor mulighet til å utlikne. Men det gjenstod kun syv sekunder, og tross en god sjanse, klarte de ikke å score. Dermed endte kampen til slutt 29-28 til Norge.

Jensen sa følgende etter kampslutt:

– Det holdt akkurat. Det er nære på i håndball, så å vinne er deilig. Jeg syns vi er mye mer på i andreomgangen. Vi er gode i forsvar og målvakten tar litt flere baller. Samtidig har vi mer killerinstinkt i angrep enn i førsteomgangen.

Neste kamp spilles i morgen (28.07) kl. 18.00, og da møter de Sverige. Jensen forteller at det blir en tøff kamp også i morgen.

– Det var denne kampen vi sa at «dette er kamp vi skal vinne». Men Portugal var mye bedre enn forventet. Det blir en annerledes kamp mot Sverige, fordi de har mer teknisk spill. Det blir nok også et kjappere tempo, så vi må omstille oss litt før morgendagen, sier han.

Kampen mot Sverige kan du se her.

ScandIberico
Norge – Portugal 29-28 (13-16)
Nordstrand Arena, Oslo
Norges tropp (mål): Torger Edland (5), Mikkel Solheim (5), Fredrik Urquizo Venemyr (4), Lasse Sunde Lid (4), Jesper Røisland (2), Daniel Ryengen Ny (2), Lars Thomas Line (1), Kasper Bjanes Iversen (1), Henrik Hartz Hagen (1), Ludvig Mohrsen Gallefoss (1), Lars Eirik Larsen (1), Emil Havsgård, Marius Olseth, Henrik Ibsen, Jonas Fjæreide Fyllingen og Henrik Hestbek Nielsen
Toppscorer Portugal: Eduardo Leite med åtte mål
Utvisninger: Portugal 7x2 min., Norge 1x2 min.