Portrett
Julia Hessen spilte en solid kamp og scorte fire mål for Norge.

Gruppevinnere etter seier mot Portugal

Etter en strålende førsteomgang beseiret Jentelandslaget Portugal og ble gruppevinnere.

Denne uken er Jentelandslaget (LK06) i Gøteborg for å spille European Open. Det er lagets første internasjonale turnering og de startet i går med å spille uavgjort mot Island og med storseier mot Polen. I dag var det klart for siste kamp i gruppespillet, og dagens motstander var Portugal.

EHF sine streamingsider hadde tekniske problemer under kampens førsteomgang, men de norske jentene sørget for en drømmestart da de gikk til pause på stillingen 13-6.

Jentelandslagstrener Gro Hammerseng hadde dette å si om førsteomgangen

- Det var en god defensiv omgang fra vår side og vi slapp inn få mål. Vi slet litt fra start med å finne flyten framover, men det løsnet da vi fikk mer fart og presisjon i pasningene. Vi styrte kampen i store deler av denne omgangen og hadde også solid målvaktspill.

Norge satte andreomgangens første mål like før et minutt var spilt. Etter fire minutter satte Portugal også sin første scoring for omgangen. Norge svarte etter et hurtig avkast og etter drøyt fire minutter av andreomgang viste stillingstavlen 15-7. Portugal valgte å ta ut målvakten sin og spille med syv utespillere i angrep i håp om å trenge gjennom det norske forsvaret. De portugisiske jentene kom til noen flere sjanser offensivt, likevel var Norge raske til å angripe før den portugisiske målvakten hadde etablert seg i målet. Da omgangen var halvspilt, var stillingen 19-11.

Selv om Norge hadde opparbeidet seg et åttemålsledelse, hadde ikke Portugal gitt opp håpet. De stod tøft i forsvar, og etter en periode med et par norske utvisninger og tekniske feil var Portugal kun fem mål bak. Med snaut seks minutter igjen av kampen, valgte de norske trenerne å ta en timeout.

Portugal gikk offensivt ut i forsvar etter timeouten, og lyktes med å presse de norske jentene til feil. Med litt under fire minutter igjen av kampen, var stillingen blitt 21-17. Selv om Portugal tidvis lyktes med det offensive forsvaret sitt, ga det også rom til de hurtige norske spillerne. Det portugisiske forsvaret hang ikke med på taktskiftene og mottok både en utvisning og et rødt kort i sluttminuttene.

Til tross for at portugiserne nærmet seg noe mot slutten av kampen, var den norske seieren aldri for alvor truet. Med to portugisere mindre på banen, utnyttet de norske jentene et uetablert forsvar og en målvakt som ikke alltid var på plass, og økte ledelsen de siste minuttene. Da dommerne blåste av kampen var stillingen 24-18 og Jentelandslaget kunne gå ut av gruppespillet som gruppevinnere.

Gro Hammerseng sa dette om andreomgangen

- Det svingte litt mer i andreomgang da de la seg mer utgruppert. Da stresset vi litt og det bidro til at andreomgang ble jevnere, men vi strammet grepet mot slutten og fikk en fin avslutning på kampen.

Jentelandslagets neste kamp spilles i morgen og kan følges her. Motstander og tidspunkt for kampen avgjøres når gruppespillet er ferdigspilt.