Portrett

Jentelandslaget spilte uavgjort i debuten

I sin internasjonale debut spilte jentelandslaget uavgjort mot Island etter en sterk avslutning.

Denne uken spiller Jentelandslaget (LK06) European Open. Det er deres første internasjonale turnering og i den aller første kampen var det Island som stod på motsatt banehalvdel.

Det var de islandske jentene som åpnet scoringskontoen i sitt første angrep. De norske jentene fulgte opp i sitt angrep, da Mali Halldorson satte et straffekast i mål med en lekker lopp. Det stod 1-1 etter to minutter spilt.

Den islandske målvakten startet godt og selv med fint spill av de norske jentene de første minuttene, klarte de ikke å sette ballen mellom stengene. Likevel stod de godt sammen i forsvar og hindret Island i å komme til gode sjanser. Det hadde gått syv minutter før Island satte sitt andre mål og stillingen var 1-2. Minuttet senere gikk islenderne opp i en tomålsledelse.

Det var jevnt de neste minuttene, men Island var stadig ett og to mål foran. Etter drøyt 14 minutter spilt satte Norge utligningsmålet. Begge lag hadde på det tidspunktet satt fem baller mellom stengene. Etter 17 minutter gikk de norske jentene opp i ledelsen for første gang i kampen. 30 sekunder senere kontret Norge inn et nytt mål og doblet ledelsen. Det stod 7-5 etter drøyt 17 minutter spilt.

Norge fortsatte å spille godt fremover og med fem minutter igjen av omgangen, hadde de skaffet seg en tremålsledelse på stillingen 9-6. De neste minuttene var det de islandske spillerne som imponerte. Med tøft forsvarsspill og hurtig spill fremover hentet de inn den norske ledelsen og satte utligningsmålet med to minutter igjen av omgangen. Lagene satte ett mål til hver og til pause viste måltavla 10-10.

Norge gikk opp i ledelsen i sitt første angrep i den andre omgangen. Lagene fulgte hverandre tett i åpningsminuttene og etter fem minutter spilt var stillingen 13-13. De islandske jentene utnyttet en norsk utvisning og etter seks minutter hadde de opparbeidet seg en tomålsledelse. Islendingene fortsatte med godt spill og ti minutter inn i andreomgangen var de fire mål foran og stillingstavla viste 14-18. Det norske trenerteamet valgte å legge ned timeoutkortet.

Norge scoret i første angrep etter den korte pausen og de jobbet iherdig i forsvar. Det var tydelig at de ikke hadde gitt opp håpet om seier i debuten. Etter 16 minutter av andreomgang var Norge kun to mål bak på stillingen 17-19. Med fem minutter igjen av kampen var de norske jentene kun ett mål bak.

Med halvannet minutt igjen av kampen fikk Island en utvisning og Norge kunne spille resten av kampen med en spiller mer. De norske jentene utlignet da det var 20 sekunder igjen av kampen. Stillingen var da 20-20. Islands trener la timeoutkortet da det var ti sekunder igjen av kampen, og de hadde en siste sjanse til å stikke av med seieren. De norske jentene stod imot i sitt siste forsvar og berget uavgjort i debuten.

Jentelandslagets neste kamp spilles mot Polen i kveld kl. 17.45 og kan følges her.