Portrett
Synne With spilte en strålende kamp og ble Norges toppscorer mot Polen.

Jentelandslaget med storseier mot Polen

Et kontringssterkt Norge var overlegne i sin andre kamp og beseiret Polen med 13 mål i European Open.

Denne uken gjør Jentelandslaget (LK06) sin internasjonale debut i European Open. Laget spilte sin første kamp i turneringen mot Island tidligere i dag. Kampen endte uavgjort.

Norge fikk en drømmestart i turneringens andre kamp. De norske jentene jobbet godt sammen i forsvar og hindret Polen i å komme til sjanser. Med høyt tempo i ankomsten satte Norge kampens første mål etter et drøyt minutt. Bare sekunder senere utnyttet de en polsk feil og kontret inn sitt andre mål. Stillingstavla viste 0-2 etter halvannet minutt spilt. Jentelandslaget fortsatte å spille med høyt tempo, og etter drøyt tre minutter spill hadde de gått opp i en tremålsledelse.

Det tok nesten fem minutter før Polen fikk avfyrt sitt første skudd mot mål. Ballen gikk forbi den norske målvakten og stillingen var 1-3. Norge fortsatte med et iherdig forsvarsspill og fikk gode kontringsmuligheter fremover, også i overtallsspill slet Polen med å trenge gjennom det norske forsvaret. Etter syv minutter spilt viste stillingstavla 2-5 og de polske trenerne la ned timeoutortet.

De polske jentene hevet spillet sitt etter timeouten, men klarte ikke å ta igjen den norske ledelsen. Etter elleve minutter spilt var Polen kun ett mål bak, på stillingen 4-5. Lagene fulgte hverandre den neste tiden, Norge et par mål foran Polen.

På stillingen 6-8 fikk Norge to utvisninger og Polen hadde sjansen til å utligne stillingen. Alva Iversen gjorde en viktig strafferedning og de norske jentene presterte i begge ender av banen. Godt keeperspill, hardtarbeidende forsvar og hyppig fremoverspill førte til at de norske jentene doblet ledelsen sin i undertallet, og da Norge igjen var fullt lag var stillingen 6-10. Omgangens siste minutter var jevne, men de norske jentene beholdt firemålsledelsen til pause. Da dommerne blåste i fløyta viste stillingstavla 8-12.

Norge kontret inn andreomgangens første mål etter snaut tre minutter spilt. Sekunder senere scoret de nok et kontringsmål og Polen benyttet seg av timeouten sin tidlig i omgangen. Stillingen var da 8-14. De norske jentene var ikke antydning til slitne for de satte tempo hver gang de hadde mulighet. Da det var gått seks minutter av andreomgang, hadde Jentelandslaget satt fire kontringsballer i mål. Etter ni minutter scoret Norge sitt første mål i etablert angrep da de gikk opp i en nimålsledelse. Stillingen var da 8-17.

De polske jentene gikk offensivt ut i forsvar til liten nytte mot det hurtige norske angrepet, som fortsatte å øke ledelsen sin. 13 minutter inn i omgangen var de norske jentene 13 mål foran på stillingen 8-21. Det norske forsvaret og målvaktspillet var strålende, og det tok 14 minutter før Polen scoret sitt første mål for omgangen.

De polske jentene leverte bedre de neste minuttene, men var langt fra å true den norske ledelsen. Polen kom aldri nærmere enn ti mål, og de norske jentene fortsatte i et skyhøyt tempo til dommerne blåste av kampen. Da Norge satte ballen i mål i siste sekund, hadde de nettet 25 ganger, mot Polen sine 12. Jentelandslaget kunne dermed juble for storseier i sin andre kamp.

- Vi fikk en veldig god opplevelse i kampen mot Polen, oppsummerer trenerduoen Ane Mällberg og Gro Hammerseng-Edin.

- Jentene responderte veldig godt på arbeidsoppgaver vi hadde fokus på. Intensiteten i forsvaret var langt høyere, og vi fikk satt flere taklinger. Vi hadde snakket en del om kroppsspråk og hvor viktig det er å være bevisst på hvordan vi «fremstår» underveis i kampen. Spesielt når det butter litt. Det var en merkbar positiv forskjell fra første kamp. Tøffere, mer tydelige og bestemte jenter, sier trenerne, som konkluderer med at det var mye bra å ta med seg fra en morsom og lærerik kamp mot Polen.

- Så skal vi fortsette med å jobbe med å bli kjent med hverandre, samtidig som vi skal få inngangene og systemene våre til å flyte enda bedre. Det er naturlig at det svinger en del, like fullt skal vi jobbe med detaljene og presisjonen i det vi gjør.

Jentelandslagets neste kamp spilles mot Portugal på tirsdag kl. 12:30 og kan følges her (EHF TV).