Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LK02 i EM i Slovenia.
De norske jentene endte til slutt med to tap og en uavgjort i Scandinavian Open.
Foto: EHF

Knepent tap for Juniorjentene

Juniorjentene hentet seg godt inn etter en tung start mot Nederland, men måtte til slutt se seg slått 30-29.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter uavgjort mot Sverige og tap mot Danmark, var det klart for siste kamp i Scandinavian Open turneringen for Norge søndag morgen. På motsatt banehalvdel stod Nederland.

Det var Nederland som startet best i KIFAB arena søndag morgen. Det var lite mål i starten av kampen, og det tok hele 10 minutter før Norge satte første ball bak den Nederlandske målvakten. Stillingen var da 3-1 i Nederlands favør. Det var de oransje som hadde initiativet i starten, og var alltid et hakk foran de norske jentene. Norge stod godt bak i forsvar, men slet med å score mål i andre enden av banen. Dermed var Nederland foran 7-2 etter halvspilt første omgang. Norge byttet rundt på mannskapet i håp om å score flere mål, noe som viste seg å lykkes. Det hjalp dog ikke at Nederland også satte sine sjanser på andre banehalvdel. Maja Furu Sæteren tok ansvar for Norge og hadde satt 3 av 4 mål etter 20 minutter, da stillingen var 4-10. Norge endret forsvarsformasjon til 5-1-forsvar, og Martine Andersen kom inn ti minutter før slutt og viste seg fram. Norge gikk dermed til pause på stillingen 12-17 etter en god avslutning på omgangen.

20190809-LK02-EM-Utne,-Jenny-Sofie-Foto-EHF.jpg

Jenny Sofie Sundt Utne stod godt når hun fikk sjansen i det norske målet. Foto: EHF

Norge fortsatte det offensive forsvarsspillet også i andre omgang, og det var de hvitkledde som satte den første ballen i mål. Maja Furu Sæteren fortsatte å storspille også etter hvilen, og var nimålsscorer allerede etter 37 minutter, da stillingen var 16-19. Etter 40 minutter hadde Norge hentet inn store deler av den Nederlandske ledelsen, og var kun ett mål bak. Ett minutt senere utlignet Norge til 21-21, og etter halvspilt andre omgang gikk de norske jentene opp i ledelsen for første gang i kampen. Norges Målvakt Jenny Sofie Sundt Utne stod godt da hun fikk muligheten mellom stengene i andre omgang, men også Nederlands målvakt stod godt og gjorde det vanskelig for Norge i sluttminuttene. Ti minutter før slutt var lagene igjen likt, og det samme fem minutter senere. 30 sekunder før slutt gikk Nederland opp i en ettmålsledelse som de beholdt resten av kampen. Nederland vant dermed 30-29 over et Norgelag som hentet seg sterkt inn i kampen etter en vanskelig start.

Nå venter VM for Juniorjentene i Slovenia fra 20. juni til 4. juli.

KAMPFAKTA
Norge - Nederland 29-30 (12-17)
KIFAB Arena, Kalmar, Sverige
Norges lag og målscorere: Maja Furu Sæteren – 11, Martine Andersen – 5, Rikke Midtfjeld – 4, Frida Brandbu Andersen – 3, Henriette Eggen – 2, Kaja Røhne – 2, Kaja Løken - 1, Charlotte Iversen -1, Susanne Liberg Amundsen, Celina Vatne, Avril Mikkelsen Frei, Johanne Halset Nypan, Maria Bergslien Gald, June Cecilie Krogh, Johanna Fossum, Jenny Sofie Sundt Utne
Nederlands toppscorer: Kim Molenaar – 13 mål
Utvisninger: Norge 4x2 minutter, Nederland 2x2 minutter