Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LK02 i EM i Slovenia
Johanne Halset Nypan var sentral i kampen mot Sverige, og endte til slutt på 4 mål.
Foto: EHF

Uavgjort for Juniorjentene

De norske jentene spilte en god kamp mot Sverige, men måtte nøye seg med uavgjort 23-23 i første kamp i SOC.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag var det duket for åpningskampene i Scandinavian Open-turneringen som spilles i Kalmar i Sverige. Norge skal møte Sverige, Danmark og Nederland i turneringen som strekker seg fra 10.-12. Juni. Fredag kveld var det Sverige som stod på motsatt banehalvdel i KIFAB Arena.

Det var Norge som kom best i gang og satte de to første ballene i mål. Det var de norske jentene som hadde initiativet fra start, og ledet 4-2 etter fem minutter. Norge fortsatte å ha et overtak på svenskene og etter halvspilt førsteomgang ledet de 9-6. Norges målvakt Johanna Fossum noterte seg for flere gode redninger i starten av første omgang. Etter at Norge hadde hatt en god periode i starten, hadde Sverige klart å hente inn litt av ledelsen til de hvitkledde for anledningen. Etter 20 spilte minutter var Sverige kun ett mål bak på stilingen 9-10. Norges kantspillere var gode i første omgang og stod for flere av målene for bortelaget. Norge klarte å holde seg foran svenskene hele omgangen, og gikk til pause med 15-12 ledelse.

LK02 i EM i Slovenia.
Foto: EHF

Johanna Fossum spilte en god kamp for Juniorjentene, og ble kåret til Norges beste spiller i kampen mot Sverige.

I andre omgang scoret Norge det første målet, men det var svenskene som var best de første minuttene. Etter 35 minutter var igjen svenskene kun ett mål bak på stillingen 15-16, og kun to minutter senere utlignet de gulkledde for første gang i kampen. Etter 40 minutter gikk Sverige opp i ledelsen for første gang i kampen etter at Norge kun hadde scoret ett mål i andre omgang. Sveriges forsvar og målvakt stod godt imot i andre omgang og gjorde det vanskelig for de norske jentene å sette ballen i mål. Etter 46 minutter utlignet Norge og lagene var likt igjen. Norges målvakt, June Cecilie Krogh, stod godt når hun fikk sjangsen mellom stengene i andre omgang. Ti minutter før slutt var Norge igjen i ledelsen med ett mål, og det var duket for en spennende avslutning på kampen. Fem minutter før slutt var lagene helt likt på stillingen 21-21. Etter at lagene byttet på å lede i sluttminuttene endte kampen til slutt uavgjort 23-23.

Norges neste kamper er 11.06 kl. 15.00 mot Danmark og 12.06 kl. 10.00 mot Nederland. Kampene kan du se HER.

KAMPFAKTA
Sverige - Norge 23-23 (12-15)
KIFAB Arena, Kalmar, Sverige
Norges lag og målscorer:  Rikke Midtfjeld - 4, Johanne Halset Nypan - 4, Maria Bergslien Gald - 4, Frida Brandbu Andersen - 4, Kaja Røhne - 2, Charlotte Iversen - 2, Henriette Eggen - 1, Martine Andersen - 1, Celina Vatne, Maja Furu Sæteren, Kaja Løken, Fanny Skindlo, Avril Mikkelsen Frei, June Cecilie Krogh, Johanna Fossum 
Ungarns toppscorer: Tyra Axnér - 6 mål
Utvisninger: Sverige 0x2 minutter, Norge 2x2 minutter

Les mer om LK02 (juniorjentene) her.