Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

EM 2022 i Ungarn/Slovakia. Sander Øverjordet i forgrunnen.
Mesterskapsdebutant Erik Thorsteinsen Toft ble toppscorer og banens beste spiller i seieren mot Tyskland.
Foto: Annika Byrde / NTB

Seier for Håndballgutta over Tyskland!

Håndballgutta storspilte mot Tyskland, og vant 28-23 i sin andre kamp i hovedrunden.

Etter et surt ettmålstap mot Russland i gruppespillet, var det et revansjelystent lag som vant sin første kamp i hovedrunden mot Polen torsdag kveld. Kun 24 timer senere var det duket for andre kamp i hovedrunden mot et korona-preget Tyskland. Norge spiller i gruppe med nevnte Russland, Polen og Tyskland, samt Sverige og Spania.

Håndballgutta startet slik de avsluttet kampen mot Polen, med et tøft forsvarsspill. Det tok dog litt tid før Norges første skudd ble satt i mål. Det var Sander Sagosen som fikk æren av å score Norges første mål etter 4 minutter, og reduserte tyskernes ledelse til 2-1. Det var et svekket Tyskland som startet omgangen best og lå foran de første ti minuttene. Etter 13 spilte minutter var lagene likt for første gang i kampen. Tysklands målvakt Johannes Bitter stod med 50% redninger i første halvdel av første omgang, og stillingen var da 6-5 i Tysklands favør.

Lagene var veldig jevne og scoret lite mål de første 20 minuttene. Norge overtok initiativet Tyskland hadde fra start, og stillingen var dermed 6-8 i norsk favør ti minutter før pause. Norge stod tøft bakover og gjorde det vanskelig for tyskerne å sette ballen i mål. Tyskland gikk hele åtte minutter uten scoring mot et tøft norsk forsvar, men reduserte til 7-8 etter 23 minutter. Tyskland klamret seg fast, men kom aldri foran Norge før pause. Lagene gikk i garderoben på stillingen 12-14 etter en god sluttspurt fra Norge.

EM 2022 i Ungarn og Slovakia

Sander Sagosen scoret 4 mål mot Tyskland. Foto: Annika Byrde / NTB

Assistenttrener Jonas Wille sa til TV3 og Viaplay før andre omgang at de skulle fortsette det tøffe arbeidet bakover, men ønsket også at guttene skulle kjøre mer tempo framover.

Norge startet slik de avsluttet første omgang, og satte det første skuddet i mål signert Erik Thorsteinsen Toft. Norge beholdt initiativet fra første omgang, og ledet 20-16 etter 40 minutter. Norge spilte bra håndball de første 15 minuttene av andre omgang, både bakover og fremover. Etter halvspilt andre omgang hadde Norge gått opp i en fem-måls ledelse på stillingen 22-17.

Mesterskapsdebutant Erik Thorsteinsen Toft fortsatte å hamre ballen i mål, og hadde scoret syv ganger etter 52 spilte minutter. Norge lå dermed foran 25-19. Tyskland startet opphentingen fem minutter før slutt, men Håndballgutta nektet å la Tyskland å komme innpå. Harald Reinkind fikk æren av å sette kronen på verket, og Håndballgutta vant til slutt 28-23 mot Tyskland!

Landslagtrener Christian Berge sa følgende til TV3 og Viaplay etter kampen:

- Det er mange som spiller bra i dag, noe som er veldig moro. Erik Toft spiller en kanonkamp og er veldig skuddvillig, Sander Øverjordet styrer spillet bra og Solstad står bra på strek. Jeg er veldig fornøyd. Det er lett å rullere på laget når de gutta som kommer inn har prestert bra tidligere i mesterskapet.

Håndballguttas toppscorer og banens beste, Erik Thorsteinsen Toft, var fornøyd etter seieren mot Tyskland:

- Vi får en fin start, så får jeg muligheten i første omgang og det sitter godt. Det betyr mye å spille en så bra kamp mot Tyskland, det er veldig deilig.

Neste kamp for Håndballgutta er søndag 23. januar klokken 20.30 mot gruppeleder Spania. Kampen kan ses på TV3 og Viaplay.

KAMPFAKTA
EM 2022, menn – hovedrunde
Tyskland–Norge 23-28 (12-14)
Zimny stadion Ondrej Nepela, Bratislava, Slovakia 
Toppscorer Tyskland: Johannes Golla, 4 mål
Toppscorer Norge: Erik Thorsteinsen Toft, 7 mål
Utvisninger: Tyskland 2x2 min, Norge 3x2 min.

Se fullstendig kamprapport her.
Se mer om EM i Slovakia og Ungarn.
Se mer på EHFs mesterskapsside.
Norges tropp i mesterskapet finner du her.