Sebastian Barthold LMS
Sebastian Barthold ble Norges toppscorer med 10 mål.

Håndballgutta med storseier mot Polen

Håndballgutta viste et høyt tempo på banen og satte målrekord i EM mot Polen i første kamp i hovedrunden.

Etter storseier 42-31 i første kamp i hovedrunden er Norge nå helt oppe på 2. plass i sin hovedrundepulje.

42 mål er rekord i én og samme EM-kamp.

Mot Polen var det en ivrig Sander Sagosen som åpnet Norges scoringskonto i første angrep. Torbjørn Bergerud åpnet også godt med en sterk redning fra kort hold før Sagosen satte sitt andre mål et drøyt minutt etter dommerne blåste i gang kampen. Halvminuttet senere satte Polen sin første ball mellom stengene og etter tre minutter spilt hadde de utlignet og stillingen var 2-2.

De norske gutta viste en annen kontringsvilje enn det de har vist tidligere i mesterskapet. Likevel klarte ikke stoppe de polske spillerne i forsvar, og lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene. De første minuttene var målrike og etter syv minutter hadde begge lag satt seks baller mellom stengene.

De neste minuttene hevet det norske forsvarspillet seg. Håndballgutta presset de polske spillerne til tekniske feil og holdt høyt tempo fremover. Da omgangen var halvspilt var Norge foran med tre mål på stillingen 7-10.

Det var de norske gutta som spilte best også siste delen av førsteomgang. Til pause hadde Norge doblet ledelsen, blant annet etter åtte mål signert Sander Sagosen. Da lagene gikk i garderoben viste måltavla 15-21.

I andreomgang var det Polen som satte det første målet bak Sæverås, som hadde kommet inn for Bergerud i det norske målet. Det var likevel Norge som imponerte mest de første minuttene. Etter syv minutter hadde de opparbeidet seg en nimålsledelse og den polske treneren så seg nødt til å ta en timeout tidlig i omgangen.

Polen satte målvakten på benken for å spille med syv utespillere i angrep, men det norske laget økte ledelsen etter den korte pausen. Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold var eminente fra hver sin kant, sistnevnte også sikker fra straffemerket. På det meste hadde Håndballgutta en ledelse på 14 mål.

Med et kvarter igjen av kampen rullerte Christian Berge på laget og flere norske spillere fikk vist seg frem. Tønnesen viste at vi har flere gode spillere på høyresiden, og med en sylskarp skuddarm satte han flere baller i nettet. Med under et minutt igjen på klokka satte Kevin Gulliksen Norges siste mål på en flyver. Kampen endte til slutt 31-42 og de norske gutta kunne juble for en overlegen seier.

Sebastian Barthold satte alle sine ti målsjanser og hadde dette å si til TV3 etter kampen:

- Først og fremst gjorde vi en god forsvarskamp selv om vi slapp inn en del mål. Det er en kamp med mange ballvekslinger, og vi fikk mange kontringsmuligheter. Vi satte forsvaret, og vi fikk løpt litt. De byttet flere spillere i angrep og forsvar, så det ble mange muligheter i overgangene som var veldig gøy.