Sebastian Barthold LMS
Sebastian Barthold ble Norges toppscorer mot Russland. Foto: Annika Byrde / NTB

Knepent ettmålstap mot Russland

Etter en slitekamp tapte Håndballgutta 22-23 mot Russland i EMs andre kamp i gruppespillet.

Lørdag kveld spilte Håndballgutta sin andre kamp i gruppespillet i EM. Motstander var Russland, som også vant sin første kamp i mesterskapet.

Russland satte kampens første mål. Sander Sagosen satte like etter inn Norges første mål på 7-meterkast. Lagene fulgte hverandre tett utover omgangen, mye takket være flere gode redninger av Kristian Sæverås i det norske målet. Etter halvspilt omgang fikk Norge en ettmålsledelse 7-6 etter mål av Magnus Gullerud.

Norge tok timeout etter 22 spilte minutter, og endret forsvarsformasjon til en mer offensiv variant. Russland tok grepet om omgangen og gikk opp i en tomålsledelse etter 25 minutter spilt.

Sæverås var omgangens store norske spiller, og vartet opp med flere mesterlige redninger også i omgangens siste minutter. Russland satte inn omgangens siste mål, og lagene gikk til pause med en tomålsledelse 10-12 i favør Russland.

Kristian Sæverås LMS

Kristian Sæverås var førsteomgangs store norske spiller. Foto: Annika Byrde / NTB

Russland fikk andreomgangs første nettkjenning, før kveldens norske toppscorer Sebastian Barthold reduserte til 13-15 på 7-meterkast. Sander Heieren fikk sin mesterskapsdebut med en mesterlig strafferedning fem minutter ut i omgangen. Første halvdel av omgangen hadde russerne på det meste en 3-måls ledelse.

Sander Drange Heieren Simen Holand Pettersen LMS
Sander Heieren (t.v) mesterskapsdebuterte for Håndballgutta med to(!) strålende strafferedninger. Her sammen Simen Holand Pettersen (t.h). Foto: Annika Byrde / NTB

De norske gutta lå under for russerne gjennom hele andreomgang, og med to minutter igjen av kampen ledet Russland 23-22. Sander Heieren reddet nok et 7-meterskast på fantastisk vis. Håndballgutta kjempet tappert for utligningen, men de russiske gutta ble for sterke.
Håndballgutta tapte 22-23 mot Russland i EMs andre gruppespillkamp.

Christian Berge hadde dette å si om kampen til TV 3 og Viaplay:

– Vi vil veldig mye, men blir for passive over hele linja. Vi gjør mange tekniske feil. Dette var en nøkkelkamp for oss, og jeg er forbannet over at vi ikke presterer bedre i dag.

- For å komme videre i dette mesterskapet må vi starte å spille god håndball, og det starter vi med på trening, legger han til.

Sebastian Barthold sa dette etter kampen:

– Dette er et tungt og kjedelig tap. Vanskelig å si hva som gikk galt på direkten, men vi jager nok litt mye angrepsmessig. Forsvarsspillet er stort sett bra, men det er offensivt vi sliter idag.

Slovakia og Litauen, de øvrige to lagene i Norges gruppe, spilte tidligere lørdag kveld. Slovakia dro det lengste strået og vant 31-26.

Norges siste kamp i gruppespillet spilles mandag kveld i Steel Arena, hvor Litauen er motstander.