20210623 Emilie Kindervaag LK04 Foto Svein André Svendsen 640x360web.JPG
Emilie Kindervaag ble norges toppscorer med 4 mål da U-jentene tapte mot Sverige.

Nederlag for U-jentene mot Sverige

U-jentene ledet store deler av kampen mot Sverige, men måtte til slutt se seg slått 27-24.

Søndag var det duket for den siste kampen for U-jentene (LK04) i Scandiberico turneringen, denne gangen mot Sverige. De norske jentene tapte sine to første kamper, mot henholdsvis Portugal og Spania. Mot Portugal ble stillingen 27-22, mens i kampen mot Spania ble det et knepent tap 22-23 i siste sekund.

Det var Sverige som kom best i gang og fikk satt det første skuddet i mål. Lagene følgte hverandre tett i starten av kampen, og vekslet på å putte ballen i motstanderens mål. Etter ti spilte minutter var stillingen 6-5 i Sveriges favør. Begge lag scoret mål i nesten hvert angrep, og både Norge og Sverige lagde mange brudd i forsvar. De nordiske nabolandene følgte hverandre tett og byttet på å være i ledelsen.

20 minutter inn i førsteomgang var det Norge som var i ledelsen på stillingen 11-12. Målvakt Vilde Amalie Klaussen kom inn i målet for Norge etter halvspilt førsteomgang og leverte mange gode redninger siste halvdel av kampen. Norge beholdt ledelsen inn til pause, og jentene gikk i garderoben med en 15-18 ledelse.

Også i andre omgang var det Sverige som kom best i gang og scoret det første målet, men Norge scoret raskt etterpå og opprettholdt tremåls-ledelsen de hadde til pause. En periode ut i omgangen var det lite skudd som gikk i mål da begge lag stod godt i forsvar og hadde gode målvaktsredninger. Etter 40 minutter var stillingen 18-21.

Det var Norge som hadde initiativet, men de svenske jentene holdt godt følge. I slutten av andreomgang var det Sveriges målvakt som hindret Norge i å gå opp i en større ledelse, og når svenskene satt sjansene sine i mål ble resultatet jevnere. Etter 50 minutter var dermed stillingen 22-24. De svenske jentene fortsatte å holde trykket oppe i angrep og utlignet til 24-24 fem minutter før slutt.

Etter 56 minutt overtok svenskene ledelsen Norge hadde hatt nesten hele kampen, og gikk opp i en 26-24 ledelse et minutt etterpå. Det ville seg ikke helt for de norske jentene i slutten av kampen. De svenske jentene gikk opp i en ytterligere 27-24 ledelse. Norge fikk muligheten til å pynte på resultatet i siste sekund, men straffen gikk i stolpen og ut.

Til tross for gode prestasjoner både framme og bak i banen, samt ledelse i store deler av kampen, måtte U-jentene igjen se seg slått i siste kamp i Scandiberico-turneringen. Jentene reiser dermed hjem til Norge med tre tap, men med gode prestasjoner og nyttige erfaringer.