Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Emilie Kindervaag ble norges toppscorer med 4 mål da U-jentene tapte mot Sverige.
Emilie Kindervaag ble norges toppscorer med 4 mål da U-jentene tapte mot Sverige.
Foto: Svein André Svendsen

Nederlag for U-jentene mot Sverige

U-jentene ledet store deler av kampen mot Sverige, men måtte til slutt se seg slått 27-24.

Søndag var det duket for den siste kampen for U-jentene (LK04) i Scandiberico turneringen, denne gangen mot Sverige. De norske jentene tapte sine to første kamper, mot henholdsvis Portugal og Spania. Mot Portugal ble stillingen 27-22, mens i kampen mot Spania ble det et knepent tap 22-23 i siste sekund.

Det var Sverige som kom best i gang og fikk satt det første skuddet i mål. Lagene følgte hverandre tett i starten av kampen, og vekslet på å putte ballen i motstanderens mål. Etter ti spilte minutter var stillingen 6-5 i Sveriges favør. Begge lag scoret mål i nesten hvert angrep, og både Norge og Sverige lagde mange brudd i forsvar. De nordiske nabolandene følgte hverandre tett og byttet på å være i ledelsen.

20 minutter inn i førsteomgang var det Norge som var i ledelsen på stillingen 11-12. Målvakt Vilde Amalie Klaussen kom inn i målet for Norge etter halvspilt førsteomgang og leverte mange gode redninger siste halvdel av kampen. Norge beholdt ledelsen inn til pause, og jentene gikk i garderoben med en 15-18 ledelse.

Også i andre omgang var det Sverige som kom best i gang og scoret det første målet, men Norge scoret raskt etterpå og opprettholdt tremåls-ledelsen de hadde til pause. En periode ut i omgangen var det lite skudd som gikk i mål da begge lag stod godt i forsvar og hadde gode målvaktsredninger. Etter 40 minutter var stillingen 18-21.

Det var Norge som hadde initiativet, men de svenske jentene holdt godt følge. I slutten av andreomgang var det Sveriges målvakt som hindret Norge i å gå opp i en større ledelse, og når svenskene satt sjansene sine i mål ble resultatet jevnere. Etter 50 minutter var dermed stillingen 22-24. De svenske jentene fortsatte å holde trykket oppe i angrep og utlignet til 24-24 fem minutter før slutt.

Etter 56 minutt overtok svenskene ledelsen Norge hadde hatt nesten hele kampen, og gikk opp i en 26-24 ledelse et minutt etterpå. Det ville seg ikke helt for de norske jentene i slutten av kampen. De svenske jentene gikk opp i en ytterligere 27-24 ledelse. Norge fikk muligheten til å pynte på resultatet i siste sekund, men straffen gikk i stolpen og ut.

Til tross for gode prestasjoner både framme og bak i banen, samt ledelse i store deler av kampen, måtte U-jentene igjen se seg slått i siste kamp i Scandiberico-turneringen. Jentene reiser dermed hjem til Norge med tre tap, men med gode prestasjoner og nyttige erfaringer.

Kampfakta

Scandiberico, LK04 (U-jentene)

Sverige – Norge 27-24 (15-18)

Mun. Figueira De Castelo Rodrigo, Portugal

Norges lag og målscorere: Kadija Mårdalen, Ine Fremo 2, Linea Skadal Kyrkjeeide 3, Oda Fikstvedt 1, Maria Elisabeth Grasdal, Dina Frisendal, Emma Helland-Døvle 3, Tuva Pharo 1, Emilie Kindervaag 4, Mia Vik Gabrielsen 3, Pia Andrea Holm Lesto, Mia Kvarme, Andrea Nalbant Moe 3, Nora Evelina Rosenberg 2, Stine Mellestrand Bore 2, Vilde Amalie Klaussen

Sveriges toppscorer: Cassandra Varja, 7 mål

Utvisninger: Sverige 3x2min, Norge 1x2min

Les mer om LK04 (U-jentene)