Lagbilde LK04
De norske U-jentene måtte se seg slått av vertsnasjonen Portugal i første kamp i Scandiberico-turneringen.

Tap for U-jentene i Scandiberico

Norge spilte sin første kamp i Scandiberico, som endte med 27–22 tap mot Portugal.

U-jentene (LK04) er i Portugal og spiller Scandiberico. Jentene skal møte Portugal, Sverige og Spania i turneringen. I første kamp var det hjemmelaget Portugal som stod for tur.

Norge kom best i gang og scoret det første målet tidlig i kampen, men det tok lang tid før mål nummer to kom. Første del av kampen var preget av lite mål og godt forsvarsarbeid fra begge lag. Norge scoret de tre neste målene og var oppe i en 0-4 ledelse etter 7 minutter. Portugal så seg nødt å ta en tidlig timeout etter å ha gått 7 minutter uten mål. Timeouten så ut til å lønne seg, da Portugal klarte å utligne til 4-4 etter 11 spilte minutter. Etter en god start ville det seg ikke helt for Norge, som måtte se Portugal gå i ledelsen 7-5 etter halvspilt førsteomgang.

Med tekniske feil og gode målvaktsredninger fra begge lag ble det måltørke en periode i første omgang. Begge lag stod godt i forsvar, men klarte ikke helt å få det til å sitte i angrep. Etter 25 spilte minutter var derfor stillingen 9-8 i Portugals favør. Det var Portugal som hadde initiativet de siste 5 minuttene av første omgang, portugiserne gikk dermed til pause med en 13-8 ledelse.

I andre omgang var det Portugal som satte det første skuddet i nettmaskene. Norge følget på med to raske mål, men Portugal klarte å dra i fra tidlig i andre omgang. Etter to mål av Portugals linjespiller var stillingen hele 17-10 til portugiserne etter 35 minutter. Med litt for mange tekniske feil fra de norske jentene, samt gode redninger fra Portugals målvakt, var det vanskelig å sette ballen i mål. Etter halvspilt andreomgang hadde Norge fått noen flere baller i mål, stillingen var dermed 22-14.

Etter en dårlig start på andre omgang kom omsider de norske jentene seg inn i kampen. Ti minutter før slutt var stillingen 24-16. Målvakten til Portugal stod godt i mål og gjorde det vanskelig for Norge å ta innpå ledelsen. De siste ti minuttene av kampen var Norge igjen inne i kampen, og fikk pynter på resultatet før slutt.

Til tross for en god sluttspurt endte det med tap for U-jentene i første kamp i Scandiberico, som måtte se seg slått 27-22 av Portugal.

Norges neste kamper er lørdag 27.11 kl. 19:30 mot Spania og søndag 28.11 kl. 16:00 mot Sverige (norsk tid). Kampene kan du se HER