Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vinnere av Kast ballen-konkurransen
3. klasse på Gaupne skule er årets nasjonale vinner av Kast ballen-konkurransen.
Foto: Wenche Schanke Eikum/Sogn Avis

Vinnerne av Kast ballen-konkurransen er kåret

Skoler landet over har konkurrert om å være i mest aktivitet med håndball i friminuttet. Dette er vinnerne!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skoletiltaket Kast ballen har vært en suksess med 600 deltagende skoler og 35 000 hummel-baller i sving. For 3. klassingene var den siste uken av perioden organisert som en konkurranse mellom alle 3. trinn i hele Norge, der vinneren var den klassen som hadde vært i mest aktivitet med håndball i friminuttene. Det skulle kåres en vinner i hver region, samt en nasjonal vinner på tvers av alle deltakende skoler.

Nå er vinnerne kåret, og resultatet ble som følger:

Nasjonal vinner

Region Vest: Gaupne skule, klasse 3

Regionale vinnere

Region Innlandet: Loar Skule, klasse 3

Region Øst: Tindlund barneskole, klasse 3A

Region Sør: Stathelle barneskole, klasse 3A

Region Sørvest: Vanse skole, klasse 3A

Region Nord: Sørborgen Skole, klasse 3

 

Gaupne Skule gikk helt til topps

3. trinn ved Gaupne Skule i Luster kommune stakk av med den gjeveste prisen som nasjonal vinner. Fredag morgen fikk de beskjeden under en fellessamling for hele skolen, der både foreldre og elever var på plass. Johan Johnsson i Norges Håndballforbund Region Vest var tilstede for å dele den gode nyheten, og melder om stor jubel fra elevene da de forstod at de hadde vunnet konkurransen. 

- Elevene jublet da de fikk medaljer, baller fra hummel og en stor pokal. I tillegg ble både lærere, rektor og elever kjempeglade for den fine gavesjekken på 10 000 kr til leirskole.

Edwin Hjelmhaug er kontaktlærer for 3. trinn. Han er kjempefornøyd med innsatsen elevene har lagt ned i Kast ballen-perioden.

- Elevene har vært så flinke og engasjerte, så dette har de fortjent. De har spurt meg nesten hver dag om jeg har hørt noe om hvem som vant Kast ballen-konkurransen, sier han og legger til:

- Opplegget har vært helt supert fra start til mål for oss lærere. Vi har fått mye informasjon og ferdig planlagte økter, noe som har vært helt supert. Dagens Kast ballen-utfordring har de gjort sammen med lesevennen sin og alle har vært aktive i friminuttene.

Også elevene synes det har vært gøy å være med på Kast ballen-tiltaket. 

- Ja! Det var litt vanskelig å kaste ballen bak ryggen og fange den, men jeg klarte å pakke ballen og sette meg ned og opp, sa en av elevene. 

- Leken der vi hadde stein, saks, papir og skulle kaste ballen på hverandre var veldig gøy, sier en annen. 

Vi gratulerer alle vinnerne!