Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kast Ballen Tindlund 3A_4.jpg

Regional vinner av Kast ballen-konkurransen

Det ble full jubel i klasserommet til Tindlund 3A, da de fant ut at de vant den regionale Kast ballen-prisen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klassen var i høst med på Kast ballen, hvor vi i Norges Håndballforbund har introdusert flere barn til lek med ball på over 600 skoler over hele landet. I Region Øst har 66 skoler deltatt, med mål om at enda flere barn skulle få gleden av å leke med håndball når de er på skolen. Lærerne fikk tilsendt et skreddersydd undervisningsopplegg til bruk i kroppsøvingstimene og i friminuttene for elever på 1.-3. trinn. Kast ballen-prosjektet varte i tre uker, fra uke 37-39.

Tindlund klasse 3A deltok, sammen med tredjeklasser over hele landet, også på Kast Ballen-konkurransen som ble arrangert den siste av de tre ukene prosjektet pågikk. Konkurransen varte over fem dager (mandag – fredag), og vinneren av konkurransen ble den klassen som hadde vært i mest aktivitet med håndball i friminuttene. Vinneren i vår region ble altså klasse 3A på Tindlund Barneskole!

Læreren Cathrine P. Bøhauge roser sine elever på hvor flinke og aktive de var i alle de tre ukene. 

- Kast ballen-perioden hos oss har vært veldig givende. De små filmsnuttene hver dag har vært motiverende og vært med å skape engasjement og iver hos elevene. I friminuttene har elevene gått sammen i grupper og øvd på dagens øvelse eller lek. Det har vært med på å få flere elever i aktivitet, og flere av elevene har vært i mer aktivitet i friminuttene enn tidligere.

Kast Ballen Tindlund 3A_3.jpg

Hun forteller videre at det er mange konkurranseglade barn i 3A, så det at det var en konkurranse var nok med på at så mange valgte Kast ballen-aktiviteter i alle friminuttene. 

- Selve konkurransen har vært med på å skape en fellesskapsfølelse i klassen. Elevene har motivert hverandre til å gjøre Kast ballen-aktiviteter i friminuttene og heiet hverandre frem. De sier selv at de synes konkurransen var veldig morsom og at det var gøy å lære nye leker og aktiviteter med ball.

Også rektor på Tindlund barneskole, Dag Telstad, er fornøyd med tiltaket. 

- Jeg synes dette har vært et flott prosjekt å være med på. Idrettsglede kan man overføre til andre fag og kompetansemål i skolen også, alt henger jo sammen. Elevene og lærerne har vært positive hele veien, og vi har hatt mange «baller i lufta» i denne perioden. For egen regning, det er mange eksterne og interne aktører som ønsker at skolen skal gjennomføre/være med på ulike ting. Det har vi ikke sjansen til, men dette prosjektet har vært lett å drifte for alle involverte.

Kast Ballen Tindlund 3A_2.jpg

Onsdag 3. november fikk Trine og Ida fra regionskontoret gleden av å gi Tindlund 3A den store flotte pokalen og en hummel-ball til hver elev. Med seg hadde de lederen i Tindlund IF, Thomas Wehler, og Fredrikstadspillerne Selma Henriksen og Martine Helland. Elevene satt med store øyne da vi kom inn i klasserommet og jubelen nådde taket da de skjønte at de hadde vunnet. En elev fortalte at dette var den beste skoledagen han hadde hatt i hele sitt liv. Deretter bar det ut i ballbingen for å leke med de nye ballene de hadde fått, og ikke minst vise hvor flinke de hadde blitt under Kast ballen-perioden.

Kast Ballen Tindlund 3A.jpg

Elevene ble av Fredrikstad-jentene invitert til hjemmekamp i Kongstenhallen førstkommende søndag, hvor Fredrikstad Ballklubb møter rivalen Follo HK Damer. Vi skal ikke se bort fra at hallen blir fylt av nye supportere fra Tindlund barneskole.

Kast Ballen Tindlund 3A_7.jpg

Vi gratulerer så mye til Tindlund klasse 3A!