Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Håndball skal være trygt - for alle!

Med gode smittevernrutiner blir håndballtreningene tryggest mulig – og smittespredningen holdes nede.

Det finnes lokale restriksjoner som alle plikter å sette seg inn i, men de nasjonale anbefalingene sier nå at alle barn og unge skal kunne trene som normalt. Kampaktivitet mot lag fra egen kommune kan også gjenopptas over store deler av landet, og topphåndballen kan gjennomføre treninger.

- Vi vet at det bedrives mye god trening i barne- og ungdomshåndballen, og det er gledelig. Vi ber alle klubber og lag om fortsatt å rette seg etter våre protokoller for trening, for å sikre et best mulig smittevern, sier seksjonsleder for spill og trening i Norges Håndballforbund, Jeanette Nilsen.

Les håndballens protokoller her:

Trening for barn og unge 

Trening i topphåndballen (REMA 1000-ligaen og 1. divisjon)

- Det er svært få smittetilfeller fra håndballaktivitet. Det skyldes gode rutiner i klubbene, og det er viktig at de tre hovedpilarene alltid følges. Det vil si: Hold deg hjemme hvis du føler deg syk, praktisér god hånd- og hostehygiene, og hold avstand og unngå nærkontakt utenfor øktene, sier Nilsen videre, og legger til:

- Alle foreldre skal kunne stole på at det er trygt å sende barna sine på håndballtrening. Det hviler et ansvar på klubbene for å ha gode smittevernrutiner, og jeg opplever heldigvis at bevisstheten på dette området er stor – både blant ledere, trenere og spillere.

- Med godt smittevern på plass er treningene en berikelse for alle våre spillere og medlemmer. Det er svært viktig å få i gang treninger, øke aktivitetsnivået, og ikke minst: Få møte lagkamerater og -venninner igjen. Vi gleder oss over hvert steg vi tar på veien mot normalisering, sier Jeanette Nilsen.

Klubber og lag som forbereder seg på å spille kamper igjen, bør ta forholdsregler for å stille best mulig rustet etter en lengre kamppause. Les mer her!