Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Korona artikkelbilde.jpg
Foto: NTB

Håndballaktivitet den kommende perioden

Seriespillet utsettes ytterligere, samtidig som det åpnes for trening for barn og unge over hele landet.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppdatert 31. januar, etter at regjeringen har justert hvilke kommuner som skal inngå i ring 1 og 2.

Regjeringen kunngjorde i en pressekonferanse lørdag formiddag at den nasjonale tiltakslista som ble anbefalt for perioden 20. januar til 2. februar, forlenges ytterligere to uker. I tillegg justeres anbefalingene for de kommunene som var berørt av mutasjonsvirusutbruddet i Nordre Follo.

Nasjonalt gjelder følgende for håndballaktiviteten:

NB! Merk at dette er regjeringens anbefalinger. Det er opp til den enkelte kommune å avgjøre hvilke tiltak som skal gjelde lokalt.

**Håndballspillere som tilhører juniorlag eller yngre årskull, kan gjennomføre ordinære treninger innendørs. Disse lagene/spillerne er unntatt fra anbefalingen om én meters avstand. Kamper, cuper, treningskamper skal ikke gjennomføres.

**Seriespillet i REMA 1000-ligaen og 1. divisjon, som har vært på vent siden midten av januar, utsettes til 16. februar. Norges Håndballforbund kommer tilbake med mer informasjon rundt konsekvensene av denne forlengelsen. Lagene i topphåndballen kan trene som normalt i perioden, med mindre lokale retningslinjer er til hinder for dette.

**Håndballspillere som tilhører senior- eller voksenlag utenfor REMA 1000-ligaen eller 1. divisjon, kan ikke trene innendørs. Denne gruppen må gjennomføre sine økter utendørs, og med én meters avstand.

I Oslofjord-regionen gjelder følgende for håndballaktiviteten:

NB! Vi understreker også her at det er den enkelte kommune som velger om de nasjonale anbefalingene skal følges eller ikke.

**Ring 1-kommunene vil bestå av Nordre Follo, Ås, Oslo, Moss, Våler, Halden og Sarpsborg. Her åpner regjeringen for at barn og unge kan trene håndball innendørs, slik som i de nasjonale tiltakene, fra og med onsdag 3. februar. Klubber og spillere fra REMA 1000-ligaen og 1. divisjon kan trene normalt fra mandag 1. februar. Ingen kamper tillatt på noe nivå.

**Håndballspillere i Ring 1 som tilhører seniorlag utenfor REMA 1000-ligaen eller 1. divisjon, kan ikke trene organisert.

**Ring 2 vil bestå av Asker, Bærum, Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Nesodden, Nittedal, Rælingen, Vestby, Fredrikstad og Hvaler. Her vil de nasjonale anbefalingene for trening gjelde fra 3. februar, det vil si: Barn og unge, samt lag fra REMA 1000-ligaen og 1. divisjon, kan trene innendørs som normalt. Øvrige senior- og voksenlag kan trene utendørs, med én meters avstand.

- En ytterligere utsettelse av seriespillet i REMA 1000-ligaen og 1. divisjon får naturlig nok store konsekvenser for oss og klubbene, noe vi også har vært tydelige på overfor myndighetene. Vi ser nå på konsekvensene av dagens kunngjøring fra regjeringen, og vil komme tilbake med mer informasjon om hvordan seriespillet skal gjenopptas fra midten av februar, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

- Samtidig er det gledelig at regjeringen signaliserer at barn og unge skal prioriteres i alle kommuner. Det har vi kjempet for hele veien. Nå ber vi innstendig om at alle lokale myndigheter følger opp med gode tilpasninger slik at alle barn og unge får trene håndball og utøve andre fritidsaktiviteter som normalt, sier Langerud videre.