Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

dommerinfo.jpg

Dommerinfo nr. 1/2023-2024

Sesongens første Dommerinfo om bla. oppsett, kamphonorar, oppgjør og dommersamling 7. okt!

Da er sesongen 2023-24 så vidt i gang og aktiviteten utover i september øker fra uke til uke. Jeg håper alle gleder seg til sesongen, forhåpentligvis med færre omberamminger av kamper og lengre frister slik at det er mulig å planlegge aktiviteten bedre.

Helgen 9. og 10. september er det full fart med både Bring- og Lerøykvalik og noen regionkamper. I tillegg arrangeres Landsturnering for tilrettelagt håndball i Lillehammer. I løpet av lørdag og søndag skal det spilles 104 kamper på tre baner i Håkons Hall og en bane i Kristins Hall. Takk til dere som stiller opp som dommere på denne idrettsfesten. Her blir det mye idrettsglede.

Dommeroppsett

Oppsettet for Bring- og Lerøykvalifiseringen, Landsturneringen og regionkampene til og med 15. september er publisert. Kamper fram til høstferien publiseres fortløpende neste uke. Jeg anbefaler derfor alle å sjekke TA/Dommerdagboka jevnlig. Fra og med mandag 4. september blir det midlertidig ikke mulig å legge inn nye tidssperrer. Funksjonen blir åpnet igjen når dommeroppsettet er ferdig.

Få varsel om nye dommeroppdrag

Jeg anbefaler alle å slå på funksjonen «Varsel for dommeroppdrag» i MinHåndball-appen under «Innstillinger». Når funksjonen er aktivert får du en melding hver gang du har fått et nytt dommeroppdrag.

Dommerforfall

Hovedregelen er at forfall på dommeroppdrag i regionserien skal meldes innen åtte virkedager før kamp. Alle forfallene skal gis i TA som «fritakssøknad». Er forfallet innenfor tidsrammen på færre enn åtte virkedager, må Regionen kontaktes på mail. Skyldes forfallet akutt sykdom må Regionens dommeransvarlig kontaktes på telefon. Forfallsgrunn må alltid oppgis og godkjennes.

Les mer om reglene for forfall her: https://www.handball.no/regioner/regioninnlandet/kampaktivitet/dommer-i-innlandet/forfallsrutiner/

Kamphonorar

Kamphonorarene er justert foran denne sesongen. Oppdaterte satser finner du her.

Dommeroppgjør

Dommeroppgjør for kampene i Regionserien legges som tidligere inn i TA/Min Idrett slik som i fjor. Klubbene skal utbetale dommerregningene senest 10 dager etter at dommerens krav er registrert. Klubber som betaler for sent vil bli fulgt opp av Regionen og kan bli ilagt gebyr.

Nytt denne sesongen er at dommerne har krav på et honorar på kr 250 pr kamp dersom en kamp flyttes (gjelder ikke dersom flyttingen ikke utløser gebyr) eller avgjøres med walk over, mindre enn 48 timer før terminfestet kampstart. Utgiftene belastes i sin helhet klubben til det laget som har forårsakete flyttingen eller gitt w.o. Praktisk info om dette kommer senere.

Regeltest

For å være en god dommer må man besitte god regelkunnskap. Regionen vil derfor sende ut et par regelprøver i løpet av sesongen. Vi vil informere mer om dette senere.

Dommerattest

Alle regionens dommere bør ta dommerattesten. Mer info om dommerattesten får du her: https://www.handball.no/regioner/regioninnlandet/nyheter/2023/08/ta-dommerattesten/

Dommersamling lørdag 7. oktober

Lørdag 7. oktober blir det fest i Håkons Hall. Elverum har flyttet toppkampen i REMA1000-ligaen fra Elverum til Lillehammer og satser på å fylle hallen. Regionen planlegger en dommersamling lagt til denne dagen. Samlingen inkluderer billett til storkampen.

Lykke til med sesongen!