Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spille bilde 640x360.jpg

Kamp i dårlig vær ?

Hva gjør laget dersom det er svært krevende vær- og føreforhold på vei til kamp ?

Hovedregelen er at bortelaget har ansvar for å planlegge sin reise slik at kampen kan starte på oppsatt tidspunkt. Dårlig værmelding er ikke grunnlag for å avlyse reise til kamp dagen før opprinnelig kampavvlikling. Vær endrer seg, og værmeldinger frem i tid stemmer ikke alltid. Det er været på den aktuelle dagen kampen skal avvikles som skal legges til grunn når en skal avgjøre om en kan reise eller ikke, og her er det Statens Vegvesen sine anbefalinger som gjelder.

Det betyr i praksis at dersom kampen avvikles søndag, tas avgjørelsen om det blir reise søndagen. Dersom Statens Vegvesen ikke har gått ut med advarsel om den aktuelle strekningen, er det ikke grunnlag for å avlyse kamp. Om laget likevel velger å ikke stille til kamp, vil det bli "ikke møtt" med de konsekvenser som dette medfører for lag og dommere som ikke møter til kamp.

I de tilfeller der det viser seg ikke tilrådelig å kunne gjennomføre reisen som følge av forhold som bortelaget ikke rår over (for eksempel ekstremvær), vil bortelaget kunne søke om at kampen settes opp på nytt. Dersom bortelaget må avbryte sin reise til kamp skal kampmotstander, arrangør og dommere kontaktes umiddelbart.

Bortelaget må første virkedag etter terminfestet kamp kontakte Region Vest for å få godkjent ny kamp. Kampdato for eventuell ny kamp må innmeldes til Region Vest så snart som mulig og innen fem dager. Ny kampdato må også være bekreftet av motstander.

Vi gjør oppmerksom på at disse retningslinjene gjelder for kamper i regionsserien.