Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

PRISUTDELING-2023.png

Prisvinnere i NHF Region Vest

Under Gjensidige Cup i Sotra Arena tidligere denne måneden i ble det utdelt flere priser!

I forbindelse med Gjensidige Cup i november ble det på bakgrunn av nominasjoner tildelt følgende priser:

  • Årets unge ildsjel
  • Håndballprisen
  • Årets dommer/dommerpar
  • Årets trener
  • Fair-play prisen
  • Årets unge spiller (jente og gutt)
  • Fortjenestemerke i sølv 

Kriteriene for de ulike prisene kan du lese her.   

Årets unge ildsjel - Gedeon Sagay, Bjørnar Håndball

Vinneren av denne prisen har over flere sesonger vist eksepsjonell interesse for håndballen i regionen. Vinneren stiller alltid opp på både store og små arrangementer – i både egen og andre klubber. Han er å se i regionens haller enten som frivillig under landskamper, dj under kamper, dommer, i sekretariatet, som spiller eller tilskuer helg inn og helg ut. Arbeidet vinneren legger ned er til stor nytte for håndballen i regionen, og utføres alltid uten at han forventer å få noe tilbake. 

Gedeon Sagay, Bjørnar Håndball 5x7.jpg

Håndballprisen - Arne Haugervaag 

Prisvinneren som gjennom to tiår har stått som ansvarlig for alle regionens arrangementer, har nå gått av med «pensjon». Prisvinneren har gjennom tusenvis av frivillige arbeidstimer lagt ned et formidabelt arbeid for at både krets, og nå region skal gjennomføre de beste arrangement som er mulig å få til. Mannen som nå hedres med håndballprisen har vært leder av arrangementsutvalget lengre en vi kan huske, og har blant annet stått ansvarlig for et utall Veteran NM, Euro 2008, og over 30 internasjonale landskamper i Region Vest. I mange sammenhenger var han mest kjent som «Mr fix it» som alltid hadde en god løsning på lur. Det er med glede vi kan hedre Arne Haugervaag for sine mange år med uegoistisk arbeid til glede for alle som har fått være tilstede på arrangementer Arne har ledet. Arne har etterlatt seg en stor mengde både inspirasjon og kunnskap om hvordan gjennomføre de aller beste arrangementene. Vi tør neste å kalle Arne for «Norgesmester i arrangementsledelse"!

Arne 5x7.png

Årets dommerpar sone 1-3 - Martine Orrestad Andersen og Sunniva Haugen, Sogndal I.L

Vinnerene av denne prisen har over flere sesonger vist stor nysgjerrig for dommergjerningen, og har den siste tiden vist stor progresjon. Tilbakemeldingene som kommer, er at de alltid er i godt humør og ønsker å utvikle seg både som par og mennesker. Dommerparet er også med utviklingsgruppe 2 i regionen hvor de bidrar i stor grad både faglig og sosialt. 

Sunniva Haugen og Martine Orrestad Andersen Sogndal I.L 5x7.png

Årets dommerpar sone 4-8 - Jim Rune Navelsaker Pedersen, Florø Sportsklubb og Sondre Vestnes Knudsen, Viking HK

Vinnerene av denne prisen har over flere sesonger vist solid utvikling og tatt store steg. De har vært gjennom de regionale utviklingsgruppene og bidratt både faglig og sosialt til å skape miljø. De er i dag hentet opp til den nasjonale dommergruppen «trainee» og har en lovende fremtid foran seg. De er på vei til å etablere seg i 1.divisjon, og tar et stort ansvar også utenfor egen dommerkarriere. 

Jim Rune Navelsaker Pedersen, Florø Sportsklubb og Sondre Vestnes Knudsen, Viking HK 5x7.png

Årets trener - Lisbeth Beate Sandtorv, Gneist I.L

Årets trener i ungdomshåndballen har i en årrekke påtatt seg frivillige verv for klubben sin; hun både trener og har trent gutte- og jentelag i sin klubb. Samtidig har hun både sittet i, og vært leder av sportslig utvalg og klubbens styre i flere perioder. Årets trener har også jobbet som trenerinstruktør for Region Vest. På lik linje med at hun ønsker utvikling for både klubben og utøverne sine, viser hun at hun også ønsker dette for seg selv gjennom å denne sesongen fullføre den nest høyeste trenerutdannelsen i NHFs utdanningsløype; trener 3.

Lisbeth Sandtorv 5x7.jpg

Fair-play prisen - Erica Yun Rognaldsen, Bjarg I.L

Vinneren av denne prisen har over flere sesonger vist stor omtanke for andre mennesker – eller som hun kaller dem – «de søte små». Om det er meldinger, telefoner eller ansikt til ansikt så passer hun alltid på at de rundt seg har det bra. Om det er spontan vaffelsteking en ettermiddag for lagene, eller om det å sørge for at tilfeldige mennesker får hjelpen de trenger, så er denne personen alltid der. Denne personen har også tatt på seg en stor rolle som dommerkontakt uten noen andre forutsetninger for å lykkes enn et stort hjerte, og har levert på alle parametere. 

Erica 5x7.png

Årets unge guttespiller - Kristoffer Gjelsvik, TIF Viking

Vinneren av årets unge guttespiller har vist at hverken størrelse eller alder er noen hindring for å hevde seg i topphåndballen som bakspiller. Han har bidratt til at klubben hans sesongen 2022-2023 gjorde et historisk opprykk til eliteserien. Denne sesongen har han på kort tid vist seg moden for det høyeste nivået – med gode prestasjoner mot store klubber som ØIF Arendal og Kolstad.

Kristoffer Gjelsvik 5x7.png

Årets unge jentespiller - Vilde Janbu Fresvik, Tertnes Håndball Elite

Vinneren av årets unge jentespiller tok i en alder av 16 år steget inn i elitehåndballen. Hun har også representert Norge i mesterskap for ungdomslandslaget og sto per 11. oktober bokført med 11 landskamper. Hun blir av treneren sin beskrevet som det største talentet han har trent siden Stine Skogrand – som står med både EM og VM gull på merittlisten.

Vilde Janbu Fresvik, Tertnes Håndball Elite 5x7.png

Fortjenestemerke i sølv - Lars Riis-Ellingsen, Eidsvåg I.L

Mannen som i sin tid kom inn i Region Vest som representant i ungdomsutvalget, viste tidlig at han hadde en forkjærlighet for store arrangement. Lars og ungdomsutvalget arrangerte «verdens lengste håndballkamp», en kamp vi i vest fortsatt mener holder rekorden. Som mangeårig leder av arrangementsutvalget i NHF Region Vest har Lars vært en pådriver for at vi skal gjennomføre de beste arrangementene i landet. Lars overtok stafettpinnen fra arrangements «guru» Arne Haugervaag som lenge har lært opp den yngre generasjon på hvordan gjennomføre store arrangement på en strålende måte. Lars som representerer Eidsvåg I.L, har med sitt inkluderende lederskap, sin vilje til alltid å se etter forbedringer på våre arrangement, lykkes i å skape et flott og inkluderende miljø for de som har sittet i utvalgene opp igjennom årene. Som leder for arrangementsutvalget har Lars loset regionen igjennom tre veteran NM, over 30 internasjonale håndballkamper som har samlet nærmere 30.000 tilskuere, og over 2000 frivillige opp igjennom årene. Imponerende! Når vi i tillegg vet at Lars har vært en svært viktig bidragsyter for at sin lokale klubb Eidsvåg, om ikke lenge åpner en splitter ny flerbrukshall, snakker vi om en mann som har satt store spor etter seg i håndballen i Region Vest.

Lars Riis Ellingsen 5x7.png

NHF Region Vest gratulerer alle prisvinnerne med velfortjente priser!