Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

IMG_8494-640X360.jpg

Klubbkonferansen 2019 oppsummert

Lørdag 27. april var klubbene i NHF Region Vest samlet til Klubbkonferanse for å knytte kontakter, lære av hverandre og bli inspirert.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi vil gjerne takke alle klubbrepresentanter som møtte frem og deltok med iver og engasjement i workshope'er og dialogspill. Vi håper dette var inspirerende og utviklende.

Vi ønsker også å rette en stor takk til våre foredragsholdere som kom med mange gode innspill, og nok gjorde at vi alle sammen gikk fra konferansen mer bevisst på vår hverdag i klubb.

Vi vil gjerne takke Trond Berge Høvik fra Smiso, Senter Mot incest og seksuelle overgrep, som tok oss inn i en brutal hverdag for mange barn. Vi vil takke for at han fikk opp øynene våre for hva som skjer hver dag i idretten, og hvordan vi som idrettslag skal bidra til å gjøre idretten til en sikrere arena for våre barn og voksne.

Deltagere--640x360.jpg

Fra våre workshops har vi fått mange gode tilbakemeldinger. Takk til Hilde Daae Johannesen, Steffan Larsen, Eirik Berge og Maria Dalsbø.

vi vil også rette en stor takk til Anna på 14 år fra Bremanger for klar tale foran 50 voksne på årets klubbkonferanse. Det er godt å se at ungdommen står opp for det de tror på.

 

Årets ildsjel Torill Ebne Torsvik: 

Årets ildsjel står alltid på for utkanten og de mindre klubbene. Denne personen prøver å tilpasse og legge til rette for alle barn og unge i sitt bosted. Årets ildsjel er opptatt av å ikke ødelegge for andre aktivtiter i nærmiljøet, men heller samarbeide slik at barn og unge kan delta på mest mulig. Det er alltid kjekt å komme til klubben til årets prisvinner er fra på kamp, og årets prisvinner er en viktig bidragsyter til at en alltid føler seg velkommen.  

Ildsjel-2-640x360.jpg

Årets ildsjel er Torill Ebne Torsvik fra Aurland.  

 

Årets klubb Florø Sportsklubb: 

Årets klubb er en veletablert klubb som har jobbet svært godt over tid og spesielt bra har det vært jobbet de siste årene. De er en klubb som har økt både i antall medlemmer og antall lag.

De jobber godt med rekruttering og med å beholde spillere i klubben og kan defineres som en breddeklubb. Klubben gjennomfører mange ekstra tiltak med blant annet håndballskoler med instruktører fra ungdomslagene sine, ballek for SFO hvor 14 åringene er instruktører, i tillegg til en CUP som ble etablert i 1980.
Klubben har mange dyktige trenere og dommere som har deltatt på kurs i regi av regionene. Klubben har vært med å støtte etableringen av klubb i nabobygden da en ny hall sto klar der. Klubben har også etablert et Gullserie lag

Årets klubb er en klubb med fokus på bredde og inkludering som har lagt ned betydelig innsats i sitt nærmiljø de siste 75 år og jobber for å leve opp til NHF sin visjon «håndball for alle»

Florø-Årets-Klubb!-640x360.jpg

 Utmerkelsen mottas av leder for Florø håndball, Morten Mortensen

 

Årets inkluderingspris Årstad: 

 Årets vinner har et bredt mangfold i sin klubb og jobber aktivitet med å bidra til at alle kan delta i håndballaktiviteter. De er flinke til å samarbeide både i klubben og med andre. Et av samarbeidsprosjektene deres er sammen med Vincent Mrimba på Ny-Krohnborg Aktivitetssenter. Her har en gruppe jenter ønsket håndball og ble i 2018 en del av klubben, hvor de har spilt i 11års klassen for første gang denne sesongen. Jentene som knapt har spilt håndball i 2 år har hatt en strålende sesong og gleder seg alt til neste år. De skal få dra på sin første «borte» cup i slutten av mai i Florø og for mange er det første gang de for dra på en slik reise. Å få delta i serien og på slike cuper hadde ikke vært mulig foruten et slikt godt samarbeid.

Vi ønsker å takke Årstad for et godt inkluderingsarbeid. Vi vil også takke alle andre klubber og enkeltpersoner som bidrar til at håndball er en idrettsaktivitet for alle!

Årstad---Inkluderingsprisen-640x360.jpg

Vincent Mrimba mottok prisen på venge av Årstad.

 

Årets unge ildsjel Markus Torstad fra Tertnes håndball:

Året unge ildsjel gjør en stor innsats for idretten og klubben sin. Årets prisvinner er nå trener for hele 3 guttelag i klubben. I tillegg er denne personen medlem av sportslig utvalg.

Personen er en engasjert og kunnskapsrik trener som er super flink til å motivere guttene til innsats. Guttene er blitt meget glad i trenerens vinnende vesen og evne til alltid å ha smilet på lur, selv om han enkelt ganger kan heve stemmen. Pliktoppfyllende solid ungdom med interesse og evne til å lære fra seg av håndballens finesser – super viktig for guttehåndballen at de har en ung voksen håndballspiller å se opp til.

Aldri nei og er alltid innstilt på å rydde i kalenderen dersom det er mulig for å bidra til lagene som han utvikler og leder på en forbilledlig måte.

Ved dannelsen av ny ledelse av klubben gjorde han en uvurderlig innsats i arbeidet med å rekruttere motiverte kompetente medlemmer til håndballstyret og sportslig utvalg.

 Ung-ildsjel-Tertnes--640x360.jpg

Ung-Ildsjel-Tertnes-02-640x360.jpg

Markus var dessverre forhindret fra å delta, men hans far Inge Torstad mottok prisen på vegne av Markus.

 

Innsatsprisen

"Innsatsprisen" Fondsstyret i Asbjørn Henriksens Fond til Håndballidrettens fremme ble delt ut til Hilde Nord Haugland, Haugen Idrettslag. Vi føyer oss inn i rekken av gratulanter til denne høythengende prisen.

Innsatsprisen-2017---Hilde-Nord-Haugland-640x360.jpg

Se forøvrig saken fra NHF sentralt i linken

https://www.handball.no/nyheter/2019/04/innsatsprisvinner/

 

Regionsstyret

Regionsstyret del om "Hvordan kan Region Vest best hjelpe klubbene våre", tok opp temaer fra undersøkelsen som har vært sendt ut på forhånd til klubbene. Jarl Svanberg, styremedlem, tok oss gjennom tallenen og gav forsamlingen grupparbeid om noen av temaene. Regionsstyret har fått skriftlig tilbakemelding fra gruppene og tar dette med seg i Regionsstyretes prosesser fremover.

IMG_4036-640x360.jpg

Jarl Svanberg loser konferansen gjennom statestikken

Vi takker for deltagelsen og ønsker klubbene velkommen igjen til sonemøter utover høsten.