Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

kortbane.jpg

Kortbanehåndball

Denne sesongen vil kortbanehåndball bli tilbud i 9 år Øvd klasse. Påmeldingsfrist 15.september.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som nevnt på terminlistemøte i vår, vil vi denne sesongen tilby kortbanehåndball i klassen 9 år øvd. 

Vi har de siste årene sett at en del lag i 9-årsklassen opplever at de "vokser ut av" minihåndballbanen og velger å melde seg opp en klasse og spille i 10-årsserien i stedet. Utviklingsmessig er det helt klart en større fordel at barna spiller kortbanehåndball enn spill på full bane i denne alderen, og vi oppfordrer derfor lagene til å melde seg på i egen klasse og spille kortbane i 9 år.  

Vi ser mange fordeler ved spille på en noe kortere bane, og spillet gir en fin progresjon og overgang fra minihåndball til 6'erhåndball på full bane. 

Med kortbanehåndball vil utviklingen av håndballspillet skje gradvis og således klargjøre spillere, trenere og foreldre til ordinært spill på stor bane. Dette uten å gå på kompromiss med hensynet til mange ballberøringer, trening av tekniske detaljer og grunnelementene i håndball. Det er viktig å ivareta den enkelte spillers nåværende nivå, men også bevare spillernes nysgjerrighet etter å nå neste nivå (større bane, flere regler og fokuspunkter). Kortbanehåndball kan benyttes som en supplerende spill- og turneringsform.

Visjonen med Kortbanehåndball:

Kortbanehåndball: er begeistring, ballfølelse, romorientering, fellesskap, tekniske utfordringer og fokus på utvikling i håndballen.

Formål med Kortbanehåndball:

I kortbanehåndball er det mulig å benytte barnas naturlige ball- og bevegelsesglede, kreativitet samt å utvikle deres evne til å ta initiativ i kampsituasjoner.

Påmeldingsfristen til denne klassen er den samme som for øvrige klasser i 6-9 års håndball, 15.september. 

Det er viktig at klubber gjør grundige vurderinger sammen med trenerne slik at alle lag blir påmeldt i riktig klasse ut i fra nivå. 

Mer informasjon om kortbanehåndball kan du lese om her. 

Lykke til med Kortbanehåndball!