Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ball021_640x360web.jpg

Påmelding til rett nivå

Det nærmer seg frist for påmelding til regionserien, og vi ønsker i den forbindelse å informere om viktigheten av å melde på lag til rett nivå.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jevne kamper og følelsen av mestring er viktig for å få utvikling og beholde spillere i håndballen.

Lagene meldes på til seriespill i A, B eller C nivå, der A er høyeste nivå.

En veiledende beskrivelse for valg av nivå:

  • A: Lag som er motivert av hurtigere spill, får flere ballberøringer og utfordres i høyere grad på de tekniske elementene. Lag som i stor grad vinner sine kamper.
  • B: Lag som har utøvere med varierende ferdighetsnivå.
  • C: Kompleksiteten i spillet forenkles, noe som kan øke motivasjonen for usikre spillere. Lag som i mindre grad ønsker fokus på resultat. Lag som er plassert nederst på tabellen i B.

Vi vil presisere at lag som ønsker større utfordringer og som av den grunn melder seg opp i en høyere årsklasse, skal melde seg på til nivå A. Vi har inneværende sesong, men også tidligere sesonger, sett at lag som stiller i en høyere årsklasse vinner kamper med store sifre og går av som Fylkesmestere i B. Dette er ikke intensjonen med B- og C-serien, og det er viktig å bevare arenaen på B- og C-nivå for de lagene som hører hjemme der.

Dersom antall lag og avdelingsoppsettet tillater det, vil det fra 13-16 år i A-serien bli gjennomført kvalikrunder i september, og lagene vil deretter bli delt i nye puljer og tildelt kamper for resten av sesongen. Dette for å oppnå jevnere kamper på mestringsnivå.

I planleggingen av hvor mange lag en skal melde på til serien, må en være obs på at det i 12 år og eldre er regulering av bruk av spillere mellom lag i samme årsklasse: Les mer om dette her: https://www.handball.no/regioner/region-vest/praktisk-info/lover-og-regler/kampreglement-for-region-vest/#2._RETNINGSLINJER_FOR_NHF_REGION_VEST. Info finner dere under Retningslinjer for Region Vest og videre Lisens og deltakerberettigelse.

Husk at fristen for klubbene å melde på lag er 1.mai så meld videre til klubb i god tid før dette!

Lykke til med sesongplanleggingen!