Kaja Horst Haugseng
Kaja Horst Haugseng Foto: Kenneth McDowell

Sola til gruppespill i European League!

Sola tok sammenlagtseieren mot russiske Astakhanochka og sikret gruppespillplass i European League.

Astakhanochka tok imot Sola for den siste kampen i kvalifiseringen til European League. Forrige søndag skapte Sola seg et godt utgangspunkt før dagens kamp da de beseiret Astrakhanochka med elleve mål på hjemmebane.

Kampen startet i et høyt tempo med mange scoringer, og lagene fulgte hverandre tett de første minuttene. Etter syv minutter spilt var stillingen 5-5. Det russiske laget hevet seg i forsvar og hindret Sola å sette en eneste ball mellom stengene de neste åtte minuttene. Da omgangen var halvspilt hadde Astakhanochka hadde gått opp i en firemålsledelse på stillingen 9-5. Sola hevet nivået i siste del av omgangen og gikk til pause på stillingen 12-11

Det var Astakhanochka som startet beste i andreomgang, og det tok nesten fem minutter før Sola satte sin første ball i mål. Det russiske laget spilte med mye tempo og sto godt i forsvar. Da andreomgangen var halvspilt hadde de opparbeidet seg en seksmålsledelse. Sola våknet til i siste delen av omgangen og berget sammenlagtseieren. Kampen endte 27 – 20 og det var Solajentene som kunne løpe jublende ut på banen, til tross for syvmålstapet i kampen.