Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Camilla Herrem scoret ni for Sola.
Camilla Herrem scoret ni for Sola.
Foto: Kenneth-McDowell

Storseier til Sola på hjemmebane

Sola leverte i begge ender av banen og vant 36-25 mot Astrakhanochka i kvalifiseringen til European League.

Sola var klare for den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League etter å ha slått ut russiske Kuban Krasnodar i forrige runde.

Det var en jevn start på kampen i Åsenhallen. De to lagene fulgte hverandre tett de første minuttene. Sola var gode i begge ender av banen, og festet etter hvert grep om kampen. Tonje Haug Lerstad sto godt mellom stengene, og Sola viste mye kontringsvilje.

Det russiske laget hang ikke med på tempoet, og Sola gikk opp i en femmålsledelse da omgangen var halvspilt. Den russiske treneren måtte bruke timeout-kortet to ganger allerede i førsteomgang, men Sola satte ikke på bremsene og økte ledelsen siste halvdel av omgangen. Til pause var stillingen 18-11.

Sola fikk en pangstart på andreomgangen. Etter under fire minutter hadde de satt fem baller i mål og den russiske treneren måtte ta sin siste timeout allerede da. Sola ledet på det meste med 13 mål, men den russiske målvakten gjorde en god kamp, og Astrakhanochka kom noe nærmere før slutt. Det var likevel liten spenning om hvem som skulle ta seieren, og kampen endte 36-25.

Returkampen spilles søndag 21. november kl. 11.00. Sammenlagtvinneren etter to kamper går til gruppespillet i European League

EHF European League kvinner – 3. kvalifiseringsrunde
Sola HK – Astrakhanochka 36 - 25 (18-11)
Åsenhallen Sola 
Solas toppscorer: Camilla Herrem – 9 mål
Astrakhanochka toppscorer: Galina Nikiforova - 6 mål
Utvisninger: Sola 3x2 minutter, Astrakhanochka 2x2 minutter

Se full kamprapport her.

Les mer om norske lag i E-cup her.