Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trener_640x360.jpg

Trenerutdanning

For å kunne gi alle håndballspillere i klubben et godt tilbud, og tilpasse den enkeltes ambisjoner og ønsker bør hver trener besitte god kompetanse i forhold til det nivået man er trener på. 

På denne siden finner du informasjon om trenerutdanning i regi av NHF og NHF Region Øst, invitasjoner til seminarer og impulssamlinger, samt fagartikler som kan gi inspirasjon til treningshverdagen ute i klubb.

________________________________________________________________________

Svar på dine spørsmål?

Klikk på de ulike overskriftene under for å få mer forklaring om temaene:

Ved å ta en utdannelse i Norges Håndballforbund får man den faglige tyngden og tryggheten man trenger for å bli en god håndballtrener. Modulene i kursene er bygget opp slik at man i noen moduler får en opplæring i blant annet kampaktivitet, verdier og hvordan planlegge gode økter til nivået man befinner seg på, mens i andre moduler går man dypere inn på det håndballfaglige.

Ved å ta utdannelsen er man godt rustet til spillerne blir eldre og kravene til spillerne endres. Vårt mål og ønske er at alle trenere skal gjennom minimum Trener 1 løpet og vi håper vi på denne måten kan beholde både trenere og spillere lengre i håndballen.

Er man trener på eliteserie og 1.divisjonsnivå stilles det krav til utdanning.  

Påmelding gjøres i link inne på hvert enkelt kurs.

Deltakerens klubb faktureres i etterkant av kurset og påmelding er bindende. 

Regionen er ansvarlig for utdanning på Trener 1 og 2, mens videre utdanning gjennomføres i forbundet sentralt. I Trener 1 og Trener 2 løypa er regionen ansvarlig for å sette opp nok kurs for å møte etterspørselen og finne gode instruktører til å holde kursene.

Når man har gjennomgått alle modulene i de respektive trenerutdannelsene får man en autorisasjon.

  • NIFs Fellesemner er de 5 første modulene i Trener 1.
  • Trener 1 inneholder 13 moduler (inkludert NIFs fellesemner). I tillegg må det dokumenteres 45 timer trenerpraksis underveis eller i etterkant av utdanningen.
  • Trener 2 inneholder 20 moduler og en teoretisk/praktisk eksamen. I  tillegg må det dokumenteres 75 timer trenerpraksis underveis eller i etterkant av utdanningen.

Nedre aldersgrense er 14 år.

Våre trenerkurs har i utgangspunktet ingen nedre aldersgrense, men vi ser på det som en fordel at man er minimum fylt 15 år for å få størst utbytte av kurset.

Dersom din klubb ønsker å arrangere trenerkurs i egen hall, ta kontakt med utdanningsansvarlig i regionen på epost: Iver.Stolen@handball.no

For å arrangere trenerkurs trenger man i de aller fleste moduler tilgang til teorirom i 2 timer og hel bane i 2 timer for å gjennomføre praksisdelen. Det må også være minimum 10 deltakere på kurset for at det skal bli gjennomført.

 

  • Utdanningsløpet - oversikt over alle utdanningstilbud i Norsk håndball.
  • Kurstilbud i Region Øst - Kalender over når og hvor vi arrangerer trenerkurs
  • Samlinger og Seminarer - Kalender over ulike seminarer og kurs for trenere